Νέο Δ.Σ. στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ
περιόδου 2019 - 2023

Μετά από ομόφωνη εκλογή, από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 17ης Οκτωβρίου 2019 συγκροτήθηκε σε Σώμα, κατά την 1η Συνεδρίαση του, η Διοίκηση της ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ.

Μετά τις πρόσφατες Δημοτικές και τις Εθνικές Εκλογές προέκυψαν νέες Δημοτικές Αρχές και Διοικήσεις Οργανισμών που είναι μέτοχοι της ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ, γεγονός που οδήγησε στην ανάγκη ανασύνταξης της Διοίκησης της με τρόπο που να διασφαλίζεται η νέα αντιπροσωπευτικότητα των μετόχων της

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ» αποτελεί Αναπτυξιακή Εταιρεία των Οργανισμών της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης της ευρύτερης Μητροπολιτικής Αστικής Θεσσαλονίκης με μετόχους τους Δήμους ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ, ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ, ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ, ΔΕΛΤΑ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΘΕΡΜΗΣ, ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ, ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ καθώς και τους Οργανισμούς : Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ, Ε.Υ.Α.Θ ΑΕ., Εταιρεία Διαχείρισης της Περιουσίας του Α.Π.Θ. ΑΕ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Οι μέτοχοι της εταιρείας κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση αναγνωρίζοντας την ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ ως Μηχανισμό Στήριξης, συμφώνησαν να διαδραματίσει στο μέλλον σημαίνοντα ρόλο παρέχοντας υπηρεσίες σε 5 κατευθύνσεις :

Στην υποστήριξη των μετόχων για την Ταχεία Ωρίμανση Έργων και Σχεδίων για την αξιοποίηση των υπολειπόμενων πόρων της Προγραμματικής Περιόδου ΕΣΠΑ 2014 – 2020

Στην υποστήριξη των μετόχων για την Ταχεία Ωρίμανση Έργων και Σχεδίων για την αξιοποίηση των πόρων Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων

Στην υποστήριξη των μετόχων για την Ταχεία Ωρίμανση Έργων και Σχεδίων για την αξιοποίηση Προγραμμάτων απευθείας από την ΕΕ (HORIZON, UIA, INTERREG, URBACT κλπ)

Στην υποστήριξη των μετόχων για την Ταχεία Ωρίμανση Έργων και Σχεδίων για την αξιοποίηση χρηματοπιστωτικών αναπτυξιακών εργαλείων της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (Προγράμματα URBIS, JASPERS κλπ)

Στην υποστήριξη των μετόχων για την προετοιμασία του σχεδιασμού για την Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2021 – 2027

Κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση δηλώθηκε εκ νέου η καθολική στήριξη των μετόχων στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ, η οποία ως Νομικό Πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης, αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την πόλη, μπορεί δε να υποστηρίξει τους μετόχους και την πόλη εν γένει στην προετοιμασία και ανάπτυξη εμβληματικών για τους μετόχους έργων καθώς και σχεδίων Διαδημοτικής και Υπερδημοτικής κλίμακας, με στόχο την προώθησή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα και χρηματοπιστωτικά εργαλεία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΔΣ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 17ης Οκτωβρίου 2019, για την περίοδο 2019 - 2023, συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

Πρόεδρος εξελέγη η κα Μαρία Καραγιάννη, Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης - Εντεταλμένη σε θέματα Τουρισμού & τις Διεθνών Σχέσεων.

Την θέση του ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ διατήρησε ο κ. Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, ενώ Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας παρέμεινε ο κ. Χρυσόστομος Καλογήρου στέλεχος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ) του Υπουργείου Επενδύσεων και Ανάπτυξης.

Στο ΔΣ της ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ παραμένουν επίσης ως μέλη ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δεμουρτζίδης και η Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης κα Ρία Καλφακάκου.

Νέα μέλη του ΔΣ αναλαμβάνουν οι Δήμαρχοι Καλαμαριάς, κ. Ιωάννης Δαρδαμανέλης, Κορδελιού-Ευόσμου, κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και Ωραιοκάστρου, κ. Παντελής Τσακίρης, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης ΑΠΘ, καθ. Χαράλαμπος Φείδας, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΤΑ κ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος, ο κ. Νάρκισσος Γεωργιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου και ο Σύμβουλος Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ανέστης Τελίδης.

Το νεοεκλεγέν ΔΣ, μετά την συγκρότηση του δεσμεύτηκε να εργαστεί για την εκπλήρωση των σκοπών της Εταιρείας υπογραμμίζοντας ότι για τη νέα Διοίκηση, προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη και ανάπτυξη της Εταιρείας με στόχο την συνέχιση της πορείας της, ως Επιχειρησιακός Μηχανισμός Στήριξης για την παραγωγή έργου προς όφελος των μετόχων της και της πόλης, στο πλαίσιο των Εθνικών και Ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων για την Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, με την προώθηση έργων και σχεδίων προς ωρίμανση για την περίοδο ΕΣΠΑ 2021 - 2027 και την συγκρότηση της “Θεσσαλονίκη Agenda 21 - 27” ως καταλόγου σημαντικών τοπικών και υπερτοπικών έργων και σχεδίων, προς προώθηση και ωρίμανση από την ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ.

Νεότερη Παλαιότερη