ΚΘΒΕ : Άλλαξε η καλλιτεχνική διεύθυνση

Η ενημέρωση που στάλθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τη νέα διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αιφνιδίασε πολλούς. 
Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη, η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννη Αναστασάκη, και της αναπληρώτριας διευθύντριας, Μαρίας Τσιμά, διακόπηκε χωρίς να έχει ολοκληρωθεί.

Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής ορίζεται ο ηθοποιός Νίκος Κολοβός, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούν οι: Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου (Πρόεδρος), Ιωάννης Βοτσαρίδης, Γρηγόρης Βαλτινός και Δημήτρης Χαλκιάς. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής, όπως τριετής ήταν και η θητεία των προκατόχων τους, η οποία όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν ολοκληρώθηκε.
Στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, ο Γιάννης Αναστασάκης και οι συνεργάτες του απέδειξαν με τις πράξεις τους πώς και τη γνώση είχαν και κυρίως τη διάθεσή να δουλέψουν σκληρά και υπεύθυνα στο χώρο του πολιτισμού, βάζοντας τάξη στο οικονομικό χάος που παρέλαβαν. Τόσο σημαντικές αλλαγές σε θεσμούς, η διοίκηση των οποίων είναι ενεργή, είναι σκόπιμο να γίνονται μετά από αξιολόγηση του έργου τους, αλλά και με μια -έστω και τυπική- δικαιολόγηση της πρόωρης λήξης της θητείας τους.

Νεότερη Παλαιότερη