Θύμα απάτης ο Τόνι Σφήνος

Δικαίωση για τον Τόνι Σφήνο: Η επιχείρηση στη Μύκονο, ο συνεργάτης και η απάτη
Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επιχειρηματία της Μυκόνου, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο συνεταίρος του, ο γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος, κατηγορώντας τον ότι τον εξαπάτησε και του απέσπασε πάνω από 55.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Espresso, o Γολγοθάς για τον γνωστό καλλιτέχνη, όπως περιγράφεται στη μήνυση, άρχισε τον Ιανουάριο του 2015 όταν ο επιχειρηματίας και πρώην μέλος της ορχήστρας του τού ζήτησε να συνεργαστούν και να ανοίξουν ένα μπαρ - εστιατόριο στη Χώρα της Μυκόνου μαζί με άλλα δύο άτομα. Σε αυτό ο Τόνι Σφήνος θα αναλάμβανε τις δημόσιες σχέσεις και τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Φέρεται ότι του είπε πως είχαν γίνει ήδη συζητήσεις για τη μίσθωση του χώρου και ότι έπρεπε να καταβάλουν στους ιδιοκτήτες χρήματα για τον “αέρα”, για να μην χάσουν την ευκαιρία.

“Με ενημέρωσε... ότι εγώ και οι υπόλοιποι δύο συνεργάτες έπρεπε να δώσουμε ως αέρα στους ιδιοκτήτες 55.000 ευρώ έκαστος, αλλιώς θα χάναμε την ευκαιρία”, αναφέρει στη μήνυσή του ο Τόνι Σφήνος, εξηγώντας πως έδωσε 30.000 και 25.000 ευρώ στον μηνυόμενο παρουσία της συζύγου του και του μάνατζερ του. Όπως υποστηρίζει, κάλυψε ο ίδιος τα έξοδα των εργασιών για την προετοιμασία του καταστήματος και τους προμηθευτές, ύψους 30.000 ευρώ, αλλά μετά τα εγκαίνια του μαγαζιού οι συνέταιροι του τού ανακοίνωσαν πως θέλουν να φύγει από την επιχείρηση.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στη μήνυση περιγράφει ότι τον Ιούνιο του 2015 του είπαν με ύβρεις και απειλές να μην ξαναπατήσει στο μαγαζί, ενώ δύο μήνες αργότερα τον απείλησαν μέσω εξωδίκου με αποκλεισμό, εάν δεν τους μεταβίβαζε το μερίδιο του.

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης ο καλλιτέχνης ανακάλυψε ότι οι ιδιοκτήτες του ακινήτου στη Μύκονο ουδέποτε ζήτησαν χρήματα ως “αέρα”. Βέβαιος πως τα χρήματα κατέληξαν στην τσέπη του πρώην συνεργάτη του, κατέθεσε μήνυση για απάτη, με το δικαστήριο να τον δικαιώνει.

“Κατόπιν της καταδίκης του κατηγορουμένου θα καταθέσουμε άμεσα αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την πλήρη αστική αποζημίωση του εντολέως μας, η οποία βεβαίως είναι πολλαπλάσια της αξίας της λείας της τελεσθείσας απάτης”, τόνισε ο δικηγόρος του Τόνι Σφήνου, Νίκος Αγαπηνός, μιλώντας στην Espresso.
Νεότερη Παλαιότερη