Σάλος : Απολογία Λιάγκα, μετά τα αισχρά σχόλια για την άτυχη φοιτήτρια

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, καθώς το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε σε βιβλιοθήκη του ΑΠΘ με θύμα μια 20χρονη φοιτήτρια πάνω στην οποία εκσπερμάτισε συμφοιτητής της, την ώρα που εκείνη μελετούσε, έγινε αντικείμενο χυδαίου σχολιασμού από τον Γιώργο Λιάγκα και το πάνελ του στο οποίο ήταν οι κυρίες Ελένη Τσολάκη και Κατερίνα Γκαγκάκη.

Η είδηση για τον φοιτητή που εκσπερμάτισε πάνω στην κοπέλα, μέσα στη βιβλιοθήκη, έγινε γνωστή την Πέμπτη και την ίδια μέρα στο πάνελ του Λιάγκα έγινε ένας μικρός χαμός και ξεκαρδίστηκαν στα γέλια χωρίς να σκεφτούν τι πέρασε η άτυχη φοιτήτρια.

Ακούστηκα χυδαίες ατάκες σε στυλ «έσταζε το ταβάνι;» και «έπεσε ο καφές του από πίσω και την πιτσίλισε», γεγονός που προκάλεσε σοκ στους τηλεθεατές του ΣΚΑΪ, που είναι συνηθισμένοι από τα προγράματα τέτοιου τύπου και τα ριάλιτι του σταθμού.

Ο άμοιρος ο ρεπόρτερ που προσπαθούσε να τους μεταφέρει την είδηση επιχείρησε να τους επαναφέρει στην τάξη λέγοντας ότι το θέμα είναι σοβαρό, ωστόσο δεν κατάφερε να τους πείσει και όλοι τους συνέχισαν να χασκογελούν και να κάνουν πλάκα.

Στο πάνελ ακούστηκε μέχρι και το ερώτημα «αν υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δύο».
Μάλιστα κάποιος ξέφυγε ακόμη περισσότερο αποφάσισε να κάνει live την αναπαράσταση της ασέλγειας στην πλάτη της Ελένης Τσολάκη με ένα μπουκάλι νερό.

Μετά την προβολή της εκπομπής έγινε πανικός στα social media, με τους χρήστες να δηλώνουν σοκαρισμένοι από τη χυδαιότητα της εκπομπής και τον τρόπο που αντέδρασαν οι δύο κυρίες.

«Κάποια στιγμή ένιωσε μια ενόχληση στην πλάτη της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος, με την Ελένη Τσολάκη να σχολιάζει: «Τη σκουντούσε κάποιος;». «Μύγα;» διερωτήθηκε ο Δημήτρης Παπανώτας. «Έσταζε το ταβάνι;» ρώτησε από την πλευρά της η Κατερίνα Γκαγκάκη.

Για κάποια λεπτά, το πάνελ ξεκαρδιζόταν με απανωτές ατάκες για το συμβάν, με τον Γιώργο Λιάγκα να σχολιάζει, μεταξύ άλλων: «Ε, την πιτσίλισε».

Ο δημοσιογράφος κάποια στιγμή ανέφερε ότι «το θέμα είναι σοβαρό και καλό θα ήταν να μην κάνουμε πλάκα σε τόσο σοβαρά θέματα». Τα ξεκαρδιστικά γέλια συνεχίστηκαν, όταν κάποια στιγμή ένας τεχνικός της εκπομπής πλησίασε την Ελένη Τσολάκη και έκανε αναπαράσταση της ασέλγειας στην πλάτη της.

Η απάντηση του Λιάγκα
Τη δική του απάντηση έδωσε για το χθεσινό σχολιασμό της είδησης της ασέλγειας του 20χρονου φοιτητή σε συμφοιτήτριά του στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας μέσα από το βήμα της εκπομπής του.

Ξεκαθάρισε ότι η πράξη του φοιτητή είναι καταδικαστέα και παραδέχτηκε ότι ο σχολιασμός ήταν υπερβολικός.

Παράλληλα ανέφερε και την εξέλιξη του ρεπορτάζ μέσω του ρεπόρτερ της εκπομπής ο οποίος αποκάλυψε τι είπε ο ίδιος ο 20χρονος φοιτητής ενώπιον του εισαγγελέα.

«Οποιαδήποτε πράξη σε βάρος αλλού ανθρώπου που γίνεται χωρίς τη συναίνεσή του είναι καταδικαστέα και ο σχολιασμός του θέματος ήταν υπερβολικός», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας μετά τον ντόρο που προκλήθηκε στα social media.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη ζήτησε συγγνώμη μέσω Instagram. «Όλοι χρωστάμε κατά καιρούς μία συγνώμη. Σήμερα εγώ, μία μεγάλη», έγραψε στην ανάρτησή της η Κατερίνα Γκαγκάκη.

«Η σεξουαλική παρενόχληση δεν έχει «πλάκα» ούτε προσφέρεται για να κάνουμε αστεία»

«Η σεξουαλική παρενόχληση δεν έχει «πλάκα» ούτε προσφέρεται για να κάνουμε αστεία» δήλωσε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στο περιστατικό με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη φοιτήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εντός της βιβλιοθήκης του ιδρύματος.

Όπως σημείωσε, «αυτό που συνέβη στην βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου πανεπιστήμιου δεν είναι καθόλου αστείο. Είναι μια θλιβερή υπενθύμιση του πόση δουλειά έχουμε να κάνουμε ως κοινωνία απέναντι σε σεξιστικές πρακτικές και αντιλήψεις. Ο δημόσιος λόγος δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με όρους αστείου ή να κανονικοποιεί τέτοιες συμπεριφορές. Όσοι και όσες μάλιστα έχουν και μια παραπάνω θέση ευθύνης φέρουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην ανάγκη καταδίκης και απομόνωσης τέτοιων πρακτικών»


Νεότερη Παλαιότερη