Επιχειρηματικό δείπνο του ΣΘΕΒ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών διοργάνωσε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στη Λάρισα, επιχειρηματικό δείπνο, με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας.

Στο δείπνο χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ο οποίος ζήτησε από την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζονται στο θεσμικό πλαίσιο ώστε η χώρα να κάνει βήματα μπροστά στον τομέα της ανάπτυξης καθώς και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και Πρόεδρος της CHIPITA AE ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος ο οποίος τόνισε ότι «η πολύ χαμηλή θέση της Ελλάδας ως προς τις σύγχρονες δεξιότητες, δυσχεραίνει την προοπτική απασχόλησης και δυσκολεύει την ανάπτυξη επιχειρήσεων ενώ είναι αρκετά σημαντικό να αλλάξουμε όσα μας θέτουν εμπόδια».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, αφού καλωσόρισε τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε ιδιαίτερα στην κρισιμότητα της εποχής, η οποία απαιτεί πλέον «άμεσες και γρήγορες αποφάσεις». «Χρειαζόμαστε μια Ελλάδα με επιχειρήσεις που επενδύουν και καινοτομούν, πρέπει να επιδιώξουμε συστηματικά τη «βιομηχανική αναγέννηση» της Ελλάδας»

Επιπλέον ανέφερε πως η εξωστρεφής επιχειρηματικότητα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει στα επόμενα χρόνια κινητήριο δύναμη για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, πάνω σε υγιείς βάσεις. «…Πρόκειται για ένα στόχο που απαιτεί άρση των υφιστάμενων εμποδίων, ενίσχυση των κινήτρων, αλλά και συνεργασία και συντονισμό μεταξύ Πολιτείας και επιχειρηματικών φορέων. Σ΄ αυτό το στρατηγικό σχέδιο στο επίκεντρο πρέπει να τεθεί ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας και κυρίως η μεταποιητική δραστηριότητα. Η Επιχειρηματική Κοινότητα θα συνεχίσει να υπηρετεί αυτή την προσπάθεια με πράξεις, με συνέπεια και ουσία…».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σημαντική προσπάθεια προκειμένου να κινητοποιήσουμε όλο τον εμπορικό και τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και να αξιοποιήσουμε το θετικό επενδυτικό κλίμα που υπάρχει για την Ελλάδα, προκειμένου να «ξεκολλήσουμε» από τη μιζέρια», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις επικείμενες εξελίξεις στον τομέα των επενδύσεων, καθώς και στις προοπτικές της περιφερειακής ανάπτυξης.

«Το μείζον θέμα είναι, ότι η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί για την Ελλάδα σήμερα αναγκαίο όρο εθνικής επιβίωσης», ενώ για να προσελκυθούν επενδύσεις χρειάζεται «να υπάρξει ένα περιβάλλον στην Ελλάδα που θα πείσει τους επενδυτές ότι δεν θα χάσουν τον χρόνο τους και θα έχει μια καλή πιθανότητα κέρδους».

Ο Υπουργός ανέφερε πως «Η πόλη της Λάρισας είναι μία ιδιαίτερα φιλική πόλη ως προς το «επιχειρείν» και τόνισε πως γίνεται συλλογική προσπάθεια να πεισθεί ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος ώστε να «αξιοποιηθεί το θετικό επενδυτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα» προτρέποντας τον επιχειρηματικό κόσμο να αρχίσει να φτιάχνει επιχειρηματικά σχέδια για τη δημιουργία επενδύσεων.

Το επιχειρηματικό δείπνο πραγματοποιήθηκε παρουσία Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπροσώπων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, καθώς και πλήθος μελών του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση υποστήριξαν:

Μεγάλοι Χορηγοί: AEGEAN COLLEGE – ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, ALFA WOOD GROUP, ANIMUS Α.Ε., COSMOS ALUMINIUM Α.Ε., COUGAR SPORT ΑΕΒΕ, DELOITTE, EXALCO Α.Ε., KASIDIS Α.Ε., LEASEPLAN HELLAS S.A., LOGON – ENTERSOFT, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε., ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε., ΟΜΗΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΕΒΕ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Χορηγοί: ALFA SEEDS Α.Ε., CEMENT PLUS, METLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, POLYECO Α.Ε., ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,

Ευγενική υποστήριξη: METEORO WINERY TSINAS, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΖΥΘΟΠΟΙΊΑ ΠΗΝΕΙΟΎ ΜΠΥΡΑ LOLA
Νεότερη Παλαιότερη