Ο Δήμαρχος Ζέρβας προχωρά την ανάπλαση της παλιάς παραλίας

Τον δρόμο για την επέκταση της παλιάς παραλίας της Θεσσαλονίκης προς τη θάλασσα, από τον Λευκό Πύργο έως το λιμάνι, άνοιξε η διοίκηση του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα. Το έργο εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2020 και στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησαν οι επαφές του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδη, με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Πρώτη συνάντηση ήταν με την Κτηματική Υπηρεσία όπου συζητήθηκε αναλυτικά η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την υλοποίηση του έργου. 
Παράλληλα, εστάλησαν επιστολές στις Εφορείες Νεοτέρων Μνημείων και Εναλίων Αρχαιοτήτων, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν επαφές.
"Το έργο έχει δυσκολίες όσον αφορά την αδειοδότηση γιατί σε αιγιαλό εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες και ανθεί η γραφειοκρατία. Το εντάσσουμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2020, ως μελέτη κατασκευής, και πραγματοποιούμε τις πρώτες συναντήσεις με τις δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται στην αδειοδότηση", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο Fm" ο κ.Κυριζίδης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά τον πρώτο κύκλο επαφών με τις δημόσιες υπηρεσίες, θα ακολουθήσει από την υπηρεσία η φάση της προμελέτης.
"Θα το τρέξουμε όσο περισσότερο μπορούμε και θα πιέσουμε τα γρανάζια της γραφειοκρατίας να γυρίσουν. 
Πρέπει το έργο να προχωρήσει. Δεν είναι μόνο η εικόνα που παρουσιάζει το πλακόστρωτο της παλιάς παραλίας, αλλά υπάρχουν και σημάδια διάβρωσης όπως ενημερωθήκαμε από τη Κτηματική Υπηρεσία, διότι δεν έχουν γίνει εργασίες τα τελευταία 40 - 50 χρόνια" πρόσθεσε ο κ.Κυριζίδης.
Σημειώνεται πως η επέκταση της παλιάς παραλίας Θεσσαλονίκης αναμένεται να προχωρήσει με τη δημιουργία ενός ξύλινου ντεκ, που θα διατρέχει όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης, από τον Λευκό Πύργο έως και την Α’ προβλήτα του λιμανιού
Νεότερη Παλαιότερη