Healthy Diet Awards 2020 : Βραβεία προϊόντων υγιεινής διατροφής

Στην Τελετή Απονομής των Healthy Diet Awards 2020, η οποία διοργανώθηκε για 1η φορά φέτος από την Boussias Communications, επιβραβεύτηκε η αριστεία και η καινοτομία, στα προϊόντα των εταιρειών που προάγουν την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.
Σε μία λαμπερή εκδήλωση αφιερωμένη στους νικητές της φετινής διαδικασίας, περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Υπουργείων, Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες Υγείας και Διατροφής, Healthy Food Influencers, Food Bloggers καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στο Athenaeum InterContinental Athens, επικροτώντας την καινοτομία σε τρόφιμα, ποτά και συμπληρώματα, τα οποία μπορούν να ενταχθούν σε ένα ισορροπημένο μοντέλο διατροφής.

Η Τελετή Απονομής ξεκίνησε με την παράδοση του Τιμητικού Βραβείου, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδί ου, η οποία ξεχωρίζει για τα βιολογικά βραβευμένα προϊόντα της ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονες καινοτόμες διαδικασίες. Το τιμητικό βραβείο παρέλαβε ο εκπρόσωπος Βατοπεδίου, Μανώλης Βαρσαμίδης.

Συνολικά, διακρίθηκαν 47 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε προϊόντα υγιεινής διατροφής.

Ξεχώρισε το Βιολογικό Ιπποφαές Μετεώρων, με τέσσερις βραβεύσεις, με κύρια την Platinum βράβευση για το Hippocrates Farm Greece Βιολογικό Καρπό ως το καλύτερο προϊόν στην γενικότερη κατηγορία Organic Product of the Year!







Πιο συγκεκριμένα, Χρυσό Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες:
 Arla Foods Hellas, Barilla Hellas, Chrysallis Proderma, Hippocrates Farm, Innovis Pharma, Nestle Hellas, O-Biotique, Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, Βιομηχανία Ζυμαρικών “Ήλιος”, Γαλακτοκομικά Μανδρέκας, Παστελια Jannis, Δέλτα Τρόφιμα, Όλυμπος – Ελληνικά Γαλακτοκομεία, Όμιλος Ανδρομέδα, Melissa Κίκιζας και Χρυσά Αυγά.

 Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέστησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητά που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: 
Arla Foods Hellas, Barilla Hellas, Hippocrates Farm, Innovis Pharma, Nestle Hellas και Όλυμπος – Ελληνικά Γαλακτοκομεία. Τέλος η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των δύο Grand Awards, όπου τα «BARILLA Legumes» αναδείχθηκαν Healthy Food & Beverage Brand of the year και η «BARILLA» αναδείχθηκε Healthy Food & Beverage Company of the year.

Χαιρετισμό στη διοργάνωση απηύθυνε η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor Author, Co Founder Wellness Project, στην εταιρεία Boussias Communications, η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της δημιουργίας των συγκεκριμένων βραβείων η οποία προήλθε μέσα από την παγκόσμια αύξηση της αγορά της υγείας και της ευεξίας, ενώ όπως χαρακτηριστικά σχολίασε: «Τα συγκεκριμένα βραβεία της καινοτομίας έχουν στόχο να στηρίξουν και να αναδείξουν την βιομηχανία της υγιεινής διατροφής.
 Τα βραβεία αυτά αποτελούν τον πρώτο κύκλο από μια σειρά βραβείων που έχουν σχεδιαστεί και αντιπροσωπεύουν τον χώρο της ολιστικής ευεξίας και της ποιότητας της ζωής. Πρόκειται για μια νέα ελκυστική προσέγγιση μιας αγοράς η οποία μεγαλώνει με ραγδαίους ρυθμούς».

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Ζαμπέλας, καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Διατροφής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έστειλε το δικό του μήνυμα στους νικητές της βραδιάς και αναφέρθηκε στις καινοτόμες πρακτικές που υπήρχαν σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων ξεχωριστά, με τον ρόλο της Κριτικής Επιτροπής να είναι εξαιρετικά δύσκολος. 

«Ο ρόλος της κριτικής επιτροπής ήταν ιδιαίτερα δύσκολος γιατί υπήρχαν πολλές υποψηφιότητες και όλες είχαν εξαιρετικά καινοτόμα στοιχεία να επιδείξουν». Παράλληλα, o ίδιος έκανε λόγο για τις νέες προκλήσεις που αναδύονται στον χώρο της υγιεινής διατροφής και τον ρόλο των εταιρειών τροφίμων, ποτών και συμπληρωμάτων που έχουν αναλάβει. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο ρόλος των εταιρειών τροφίμων, ποτών και συμπληρωμάτων διατροφής είναι καθοριστικός καθώς καλούνται να διαχειριστούν τις αλλαγές που επιτάσσει η υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητα του ανθρώπου».

Επίσης, χαιρετισμό στη διοργάνωση απηύθυνε η Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια του ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), η οποία και αναφέρθηκε στον ρόλο και στην κατάρτιση που έχει η ελληνική βιομηχανία τροφίμων έτσι ώστε να παράγει ολοένα και πιο καινοτόμα και υγιεινά προϊόντα.

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Κατερίνα Παπακωστοπούλου και τα βραβεία απένειμαν στους νικητές της βραδιάς τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής καθώς και o Γιάννης Λεκάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας και ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Οι παρευρισκόμενοι στην τελετή απονομής των Healthy Diet Awards είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά καινοτόμα υγιεινά προϊόντα από τις εταιρείες: Barilla Hellas, The Greek Olive Estate, Βιομηχανία Ζυμαρικών “Ήλιος”, Δέλτα Τρόφιμα, Κοτόπουλα Αγγελάκης, «Λουξ» Μαρλαφέκας, Παστελια Jannis και Φάρμα Χαρτάκη.

Τα βραβεία διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου και με την χορηγική υποστήριξη οίνου στην τελετή απονομής είχε η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου.

Χορηγοί επικοινωνίας των Healthy Diet Awards 2020 ήταν οι: enallaktikidrasi.com, Holistic Life, iefimerida, kourdistoportocali.com, naturanrg.gr, onmed.gr, People magazine, peoplegreece.com και Sfera 102,2.

Healthy Diet Awards 2020
Τα βραβεία και οι νικητές

GRAND AWARDS
Healthy Food & Beverage Brand of the year
BARILLA Legumes
Healthy Food & Beverage Company of the year
BARILLA


1. Ενότητα: Food Supplement of the Year
PLATINUM Innovis Pharma Lactotune Fiber – Συμβιωτικό Προϊόν της Χρονιάς
Food Supplements for Adults
GOLD Innovis Pharma Lactotune Fiber – Συμβιωτικό Προϊόν της Χρονιάς
GOLD Chrysallis Proderma – Advanced Nutrition Programme SKINCARE ULTIMATE Ολοκληρωμένη πρόταση αντιγήρανσης & ομορφιάς
GOLD O-BIOTIQUE CELERGEN
SILVER MEDELLA A.E.B.E. Medexia: Το διατροφικό συμπλήρωμα για την πρόληψη της οστεοσαρκοπενίας που θωρακίζει τους μύες και τα οστά.
BRONZE The Greek Olive Estate PhenOLIV Protect
BRONZE Chrysallis Proderma – Advanced Nutrition Programme SKIN ACCUMAX™ – Φυσική πρόταση για καθαρή επιδερμίδα
BRONZE LANES-ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ Lanes The Active Club Energy Shot

2. Ενότητα: Healthy Beverage Product of the Year
PLATINUM Nestle Hellas Perrier Juice Ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό με φυσικούς χυμούς.
Cold Beverages
GOLD Nestle Hellas Perrier Juice Ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό με φυσικούς χυμούς.
SILVER ΟΛΥΜΠΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. Παγωμένο Τσάι του Βουνού
BRONZE ΚΑΜΠΟΣ ΧΙΟΥ Η Καλύτερη Σειρά Φρουτοποτών Με Λίγες Θερμίδες
BRONZE Coca-Cola Fuzetea νέα σειρά
Water
SILVER Coral Innovations Coolvit Vitamin Water (SPORT, BALANCE, ACTIVE)
Functional Beverages
GOLD Αrla Foods Hellas Arla PROTEIN σειρά Ροφημάτων Γάλακτος
BRONZE OLINTHOS blk. water
Vegan Beverages
GOLD ΟΛΥΜΠΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. Φυτικά Ροφήματα Καρπός
SILVER ΚΕΦΙΡ ΥΓΙΕΙΑ – Ι. Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Namaste kefir ginger
SILVER Coca-Cola Φυτικά ροφήματα Adez
BRONZE ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Φυτικά Ροφήματα


3. Ενότητα: Organic Product of the Year
PLATINUM Hippocrates Farm Βιολογικό Ιπποφαές Μετεώρων
Organic Food Products
GOLD Hippocrates Farm Βιολογικό Ιπποφαές Μετεώρων
SILVER Eurocatering ΑΕ Βιολογικές Σαλάτες Φρεσκούλης
SILVER Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ Βιολογικό Spaghetti 6 Ολικής Άλεσης
BRONZE ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Βιολογικό Κοτόπουλο
BRONZE Organic Brands, Νικήτα Ελένη & Σία ΕΕ Coco Bio Organic Extra Virgin Coconut Oil, Ανώτερης ποιότητας, Αγνό Παρθένο Βιολογικό Έλαιο Καρύδας
Organic Dairy Products
GOLD Nestle Hellas Επιδόρπιο Γάλακτος Nestlé NaturNes Bio
Organic Beverage Products
GOLD ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΑΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΥΓΩΝ 100% Bιολογικό Ασπράδι Αυγού/100% Organic Egg White


4. Ενότητα: Light Product of the Year
PLATINUM Arla Foods Hellas Arla PROTEIN σειρά Eπιδορπίων Γάλακτος
Light Food Products
SILVER Φάρμα Χαρτάκη-Better Life Foods" "Λουκάνικο κοτόπουλο Better Life" από ελληνικό φρέσκο φιλέτο κοτόπουλο, με ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΒΓΟΥ-ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ-ΜΠΡΟΚΟΛΟ & ΤΖΙΝΤΖΕΡ. Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και πηγή Ω3.
BRONZE Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος Ψωμί SLIM TOAST
Light Dairy Products
GOLD Arla Foods Hellas Arla PROTEIN σειρά Eπιδορπίων Γάλακτος
SILVER Arla Foods Hellas Arla PROTEIN Cottage Cheese
Light Beverage Products
SILVER ΚΑΜΠΟΣ ΧΙΟΥ Σειρά Φρουτοποτών με Λίγες Θερμίδες
SILVER Λουξ Καινοτόμος σειρά αναψυκτικών λουξ plus n’ light και λουξ plus ‘n light tea


5. Ενότητα: Healthy Food & Beverage Product for Children of the Year
PLATINUM ΟΛΥΜΠΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. ΟΛΥΜΠΟΣ bio Παιδικό Γάλα
Healthy Food Products for Children
GOLD Όμιλος Ανδρομέδα Ο κρανιός Andromeda Primus του Ομίλου Ανδρομέδα αποτελεί την πιο υγιεινή και γευστική επιλογή για τα παιδιά!
SILVER Barilla Hellas Barilla Legumes | Όσπρια σε σχήμα ζυμαρικού, μια νέα σειρά προϊόντων από 100% αλεύρι ρεβιθιού ή κόκκινης φακής.
SILVER ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ Ελαιοπουλάκι: Το μοναδικό κοτόπουλο που τρέφεται με καλαμπόκι και Ελαιόλαδο, σύμμαχος για την υγεία μας
BRONZE Φάρμα Χαρτάκη – Better Life Foods "Παριζάκι Better Life από άπαχο ελληνικό φρέσκο κρέας, με ασπράδι αβγού, φακές & λιναρόσπορο" .Πηγή Ω3
Healthy Dairy Products for Children
GOLD ΟΛΥΜΠΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. ΟΛΥΜΠΟΣ bio Παιδικό Γάλα
SILVER Nestle Hellas Nestle Junior 2 Γάλα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 2 ετών
SILVER Nutricia Early Life Nutrition Καλύτερο γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας
BRONZE ΒΙΟΑΓΡΟΣ Α.Ε. – ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ Α.Ε. Βρεφικό Βιολογικό Επιδόρπιο Γιαουρτιού "Teddi" Χωρίς Γλουτένη
Healthy Beverage Products for Children
GOLD ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΔΕΛΤΑ SMART Παιδικοί Χυμοί
SILVER Hippocrates Farm Βιολογικός Χυμός Ιπποφαούς


6. Ενότητα: Healthy Food Product of the Year
PLATINUM Barilla Hellas Barilla Legumes | Όσπρια σε σχήμα ζυμαρικού Μια νέα σειρά προϊόντων από 100% αλεύρι ρεβιθιού ή κόκκινης φακής.
Breakfast & Snack Products
GOLD Γαλακτοκομικά Μανδρέκας Α.Ε. Youphoria High Protein πόσιμο γιαούρτι 250ml
SILVER ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Vitaline Go Nuts & Grains
SILVER Nestle Hellas Fitness Toasties
SILVER Φάρμα Χαρτάκη – Better Life Foods "Παριζάκι Better Life από άπαχο ελληνικό φρέσκο κρέας, με ασπράδι αβγού, φακές & λιναρόσπορο".Πηγή Ω3
BRONZE GOOD FOR YOU TrueBites Chips Πατάτας με Πρωτεΐνη "Iσορροπημένη διατροφή – Αληθινή γεύση"


Dairy Products
GOLD Γαλακτοκομικά Μανδρέκας Α.Ε. Youphoria High Protein πόσιμο γιαούρτι 250ml
SILVER ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Α.Ε. Freevia Άπαχο Πρόβειο 1%, 360gr.
BRONZE ΜΙΝΕΡΒΑ Χωριό Πραλίνα, Η πιο υγιεινή πραλίνα φουντουκιού!
Bakery Products
GOLD Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος Παξιμάδι ΖΕΑΣ – ΠΑΞΑΜΑΣ

Meal Products
GOLD Barilla Hellas Barilla Legumes | Όσπρια σε σχήμα ζυμαρικού, μια νέα σειρά προϊόντων από 100% αλεύρι ρεβιθιού ή κόκκινης φακής.
SILVER Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ Λαχανικά στον Ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζή"
BRONZE ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ Ελαιοπουλάκι: Το μοναδικό κοτόπουλο που τρέφεται με καλαμπόκι και Ελαιόλαδο, σύμμαχος για την υγεία μας
BRONZE AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ «ΑΒ You’ll Love» με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη, μια νόστιμη και θρεπτική λύση για όλους – Κοτόπουλο με Κινόα


Sweet Products
GOLD Παστέλια JANNIS, ΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε JANNIS μπάρες πρωτεΐνης με ξηρούς καρπούς και φυτικές ίνες ρίζας κιχωρίου
SILVER ΜΙΝΕΡΒΑ Χωριό Πραλίνα, Η πιο υγιεινή πραλίνα φουντουκιού!
BRONZE Παστέλια JANNIS, ΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε JANNIS μπάρα ξηρών καρπών με μέλι, μήλο και κανέλα
BRONZE ΕΨΑ Α.Ε. , Organic 3S Ε.Π.Ε. Light Drops υγρό γλυκαντικό, με γλυκαντικό από το φυτό στέβια – μία ελληνική συνεργασία από την ΕΨΑ Α.Ε. και την Organic 3S Ε.Π.Ε.
BRONZE Α. ΣΑΜΟΥΡΗ ΣΙΑ ΕΕ Σειρά Προιόντων Έτοιμα Μίγματα Ζαχαροπλαστικής Σαμούρη

"Free From or Low" Food Products
GOLD Barilla Hellas Barilla Legumes | Όσπρια σε σχήμα ζυμαρικού Μια νέα σειρά προϊόντων από 100% αλεύρι ρεβιθιού ή κόκκινης φακής.
SILVER Hippocrates Farm Βιολογικό Ιπποφαές Μετεώρων
SILVER Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος Ψωμί Lower Carb 30% Λιγότεροι Υδατάνθρακες
SILVER Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος Ψωμί Χωρίς Προσθήκη Αλατιού & Ζάχαρης
BRONZE Biodiet Χειροποίητα Παξιμαδάκια Βρώμης
BRONZE ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. ΜΕΒΓΑΛ Only Lactose Free
BRONZE ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. Μπάρες Δημητριακών Sweet & Balance Χωρίς Ζάχαρη και 

Χωρίς Γλουτένη
Functional Products
GOLD Melissa Κίκιζας Ζυμαρικά Melissa High Protein
SILVER The Greek Olive Estate Drop of Life Organic – Healthy Extra Virgin Olive Oil
SILVER E-LA-WON Αρώματα ελαιολάδου E-LA-WON σε συσκευασία «κολόνιας» 50ml ιδανικό για την Εστίαση
SILVER Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αιγοπρόβια Πρωτεϊνη Τυρογάλακτος ως συστατικό βιολειτουργικών τροφίμων
BRONZE OF DREAMS & KNOWLEDGE® MILESTONE® Συμπύκνωμα Ροδιού με Εκχύλισμα Σπόρων
BRONZE Oriflame Ελλάς Wellness by Oriflame Protein Blend – Fill Your Nutritional Gaps!


Special Meal Products
GOLD Barilla Hellas Barilla Legumes | Όσπρια σε σχήμα ζυμαρικού, μια νέα σειρά προϊόντων από 100% αλεύρι ρεβιθιού ή κόκκινης φακής.
SILVER Barilla Hellas MISKO Χρυσή Σειρά | το Κορυφαίο Ελληνικό Ζυμαρικό από Μονοποικιλιακό σιτάρι
Vegan Products
GOLD Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ Ζυμαρικά «Ζείδωρος Γη» ΗΛΙΟΣ από Δίκοκκο Σιτάρι
SILVER Barilla Hellas Barilla Pesto Basilico Vegan Sauce | Απόλαυση με Άρωμα Ιταλικού Βασιλικού
SILVER Παστέλια JANNIS, ΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε JANNIS μπάρες πρωτεΐνης με ξηρούς καρπούς και φυτικές ίνες ρίζας κιχωρίου
BRONZE Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ Ζυμαρικά «Ζείδωρος Γη» ΗΛΙΟΣ από Δίκοκκο Σιτάρι Ολικής Άλεσης
BRONZE Herbalife Nutrition New Generation Formula 1 Θρεπτικό Πρωτεϊνούχο Ρόφημα

Διοργάνωση
Boussias Communications

Χορηγός Οίνου
Ιερά Μονή Βατοπεδίου Άγιον Όρος

Χορηγοί Επικοινωνίας
iefimerida
People magazine
People Greece
ONMED
kourdistoportocali.com
Εναλλακτική Δράση
Holistic Life
Natura Greece
Sfera

Αιγίδα
Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου

Νεότερη Παλαιότερη