Οι γονείς της Λίνας Κοεμτζή επικήρυξαν δύο υπόπτους, για 5 χιλ. ευρώ

Οι γονείς της Λίνας Κοεμτζή επικήρυξαν δύο υπόπτους - Καταδικάστηκε ένα άτομο για διαρροή «ροζ» φωτογραφιών

Ο άνθρωπος που τράβηξε τα τέσσερα κλικ, τα οποία μετέτρεψαν τη ζωή της Γαλήνης σε εφιάλτη δεν πήγε στη δικαστήριο. Οι δικαστές τον έκριναν ένοχο και του επέβαλαν 120 ώρες κοινωφελή εργασία

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών εκδικάστηκε η υπόθεση της διαρροής των «ροζ» φωτογραφιών της Λίνας Κοεμτζή.
 Στο εδώλιο τρεις κατηγορούμενοι, εκ των οποίων ο ένας κρίθηκε ένοχος για τη διακίνηση άσεμνων φωτογραφιών της Γαλήνης. Την ίδια ώρα, οι γονείς της φοιτήτριας επικήρυξαν με 5.000 ευρώ δύο άνδρες, που θεωρούν ότι είναι υπεύθυνοι για τον «ροζ» εκβιασμό, που οδήγησε την 21χρονη φοιτήτρια στον θάνατο. 

Ο άνθρωπος που τράβηξε τα τέσσερα κλικ, τα οποία μετέτρεψαν τη ζωή της Γαλήνης σε εφιάλτη δεν πήγε στη δικαστήριο. Οι δικαστές τον έκριναν ένοχο και του επέβαλαν 120 ώρες κοινωφελή εργασία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Στη δίκη που ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης κατέθεσε πλήθος μαρτύρων μεταξύ αυτών η μητέρα, ο πατέρας και οι αδελφές της Γαλήνης. 
Ο ένας εκ των κατηγορουμένων -  ο οποίος κρίθηκε τελικά ένοχος- αντιπροσωπεύθηκε από τον δικηγόρο του, όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Αθωωτική η πρόταση του Εισαγγελέα
Πάντως, ο Εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι, μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων και των κατηγορουμένων, καθώς οι φωτογραφίες που είδαν ή είχαν δεν αποτελεί παρέμβαση σε αρχείο προσωπικών δεδομένων.

Σημειώνεται ότι η μητέρα της φοιτήτριας κατέθεσε ότι ψάχνοντας το κινητό της Γαλήνης μετά τον θάνατό της, διάβασε μήνυμα του πρώτου κατηγορούμενου, ο οποίος της είχε κάνει τη φωτογράφιση, στο οποίο της έγραφε ότι "1-2φωτογραφίες του ξέφυγαν". «Της είχε υποσχεθεί ότι θα την κάνει μοντέλο, την έπεισε να κάνει τη φωτογράφιση και της έταξε και χρήματα. Η Γαλήνη ντρεπόταν πολύ και δεν ερχόταν στα Γιαννιτσά. Τότε ήταν 18-19 ετών».

Τι ισχυρίστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι

  • 1ος κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του: «Δεν έγινε ποτέ διακίνηση των φωτογραφιών της Γαλήνης με πρόθεση και προσπάθησε να αποκαταστήσει στη συνέχεια ότι έγινε. Έψαξε να δει αν υπάρχουν κάπου φωτογραφίες για να σβηστούν. Οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι προσωπικά δεδομένα»
  • 2ος κατηγορούμενος: «Είδα τέσσερις φωτογραφίες της Γαλήνης. Ήταν γυμνές φωτογραφίες. Τη Γαλήνη την είχα από παλιά φίλη στο Facebook. Της έστειλα μήνυμα και της είπα ότι έχω δει τις φωτογραφίες. Τη ρώτησα ποιος τις τράβηξε. Δε μου απάντησε. Τους συγκατηγορούμενους μου δεν τους γνωρίζω. Λυπάμαι για ό,τι έγινε»
  • 3ος κατηγορούμενος: «Είδα τις φωτογραφίες της Γαλήνης σε κινητά κι επειδή είχαμε και μια μακρινή συγγένεια, δεν της είπα κάτι, ούτε ασχολήθηκα περαιτέρω».

Η Λίνα Κοεμτζή, σε ηλικία 21 ετών, βρέθηκε στο κενό από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ στις 28 του Νοέμβρη του 2016. Οι ενδείξεις έδειχναν αυτοκτονία, ωστόσο η οικογένειά της επέμενε ότι δεν είχε λόγους να αυτοκτονήσει.

 Ο φάκελος Κοεμτζή άνοιξε ξανά
Πέραν της παραπάνω καταδίκης, ο φάκελος της Λίνας και η πεποίθηση του δικηγόρου και της οικογένειάς της ότι πίσω από αυτό το απονενοημένο διάβημα κρύβονται πρόσωπα υπεύθυνα τόσο για τις πράξεις τους όσο και για την σιωπή τους, παραμένουν ακόμη ανοιχτά. Για τον κ. Ξυλουργίδη: «Απομένει η διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου της Γαλήνης, γι' αυτό το λόγο η οικογένεια έλαβε την απόφαση να επικηρύξει με 5.000 ευρώ τους δύο άνδρες, οι οποίοι, σύμφωνα με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, εξήλθαν της φοιτητικής εστίας στην Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 28-11-2016, στις 10:30 μμ, αμέσως μετά την πτώση της Γαλήνης από μπαλκόνι της εστίας, αναζητώντας πέριξ του σώματός της ένα στικάκι. 

Πρόκειται για δυο άνδρες, ο 1ος ηλικίας 21-25 ετών 1,75-1,80 ύψος 80 κιλά, κοντό μαλλί, ξυρισμένος, καστανά λαδί μάτια και φορούσε λαδί μπουφάν και ανοιχτόχρωμο τζιν παντελόνι.
Ο 2ος ύποπτος ηλικίας 26-30 ετών, 1,80-1,85 ύψος, 90 κιλά, μαύρα σπαστά μαλλιά κοτσίδα, μελαχρινός, μαύρα μάτια, φορούσε χακί στρατιωτικό μπουφάν τύπου τζάκετ και σκούρο παντελόνι. Και οι δυο μιλούν την ελληνική γλώσσα. 
Παράκληση θερμή, αν κάποιος γνωρίζει τα στοιχεία των δυο υπόπτων, να απευθυνθεί στις Αρχές...».
Νεότερη Παλαιότερη