Ρεσιτάλ τσιγγουνιάς από την πλουσιότερη γυναίκα του πλανήτη

Τι δώρο κάνει η βασίλισσα Ελισάβετ στους υπαλλήλους της κάθε Χριστούγεννα
Η βασίλισσα Ελισάβετ στα 91 της χρόνια, όπως και να το κάνουμε, είναι -ξεκάθαρα- παλαιάς κοπής άνθρωπος. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα ακολουθεί κατά γράμμα τις ίδιες παραδόσεις. Μεταξύ άλλων, κάθε Δεκέμβριο, εκτός από το ότι ανταλλάσσει δώρα με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, δίνει και ένα πολύ ιδιαίτερο και συγκεκριμένο δώρο στους υπαλλήλους της.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας, η Ελισάβετ προσφέρει σε κάθε υπάλληλό της μια χριστουγεννιάτικη πουτίγκα.
Πρόκειται για τυπικό βρετανικό γλυκό με υφή που μοιάζει αρκετά με αυτή του κέικ, το οποίο συνήθως ψήνεται σε μπεν μαρί μέσα σε πασίνα (στρογγυλό μεταλλικό σκεύος).

H εν λόγω παράδοση στο παλάτι ξεκίνησε από τον παππού της Ελισάβετ, Γεώργιο V και από τότε περίπου 1.500 χριστουγεννιάτικες πουτίγκες διανέμονται κατά τη γιορτινή περίοδο στο προσωπικό σε όλα τα παλάτια, καθώς και στην αστυνομία των παλατιών.
Μαζί με το γλυκό, οι υπάλληλοι λαμβάνουν και μια ευχετήρια κάρτα από τη βασίλισσα και τον δούκα του Εδιμβούργου.

Σχετικά με το μαγαζί από όπου η Βασίλισσα προμηθεύεται τα χριστουγεννιάτικα γλυκά της, βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πρόκειται για το βασιλικό παντοπωλείο, Fortnum & Mason. Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές λένε ότι η Βασίλισσα έχει πλέον στραφεί σε μια πιο προσιτή επιλογή από τη σειρά Finest του γνωστού σούπερ μάρκετ Tesco.
olivemagazine.gr


Νεότερη Παλαιότερη