Θεσσαλονίκη : "Μαύρα Χριστούγεννα" για εργαζόμενους πασίγνωστων επιχειρήσεων

"Μαύρα Χριστούγεννα" για εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη
Μαύρες γιορτές για δεκάδες οικογένειες εργαζομένων στην Θεσσαλονίκη.
Οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, έχουν καθυστερήσει την καταβολή μισθών και δεδουλευμένων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους να βρίσκονται στην αβεβαιότητα για το μέλλον τους.

Πασίγνωστη επιχείρηση ποτοποιίας, η οποία εδρεύει στην Χαλκιδική στα σύνορα με το νομό Θεσσαλονίκης, έχει ήδη καθυστερήσει για τρεις περίπου μήνες την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της.
Τα οικονομικά της προβλήματα έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες και το μέλλον της επιχείρησης δείχνει αβέβαιο.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως αν και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, η οικογένεια των ιδιοκτητών της ασχολείται με το χτίσιμο του προφίλ της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλοντας το "φιλανθρωπικό έργο της" και δίνοντας προς τα έξω την εικόνα πλούτου και ευημερίας.
Από την άλλη πλευρά, οι άτυχοι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους, βρίσκονται όμηροι μιας κατάστασης για την οποία δεν έχουν καμία ευθύνη.

Εδώ και μήνες παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς να υπάρχουν τα σημάδια από την πλευρά της εργοδοσίας πώς τα πράγματα θα βελτιωθούν στο άμεσο μέλλον.

Επίσης σε μεγάλη ποδοσφαιρική ΠΑΕ της πόλης μας, η οποία επί πολλά χρόνια είχε συμμετοχή στο μεγαλύτερο Ελληνικό πρωτάθλημα και τώρα παραπαίει σε μικρότερες κατηγορίες, εργαζόμενοι στην διοίκηση καθώς και προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας και των ακαδημιών, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες.

Από την διοίκηση της ΠΑΕ τηρείται σιγή ιχθύος για το γεγονός, με τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να περνούν Χριστούγεννα απελπισίας και αβεβαιότητας.

Μένει λοιπόν να δούμε αν τα οικονομικά των δύο αυτών επιχειρήσεων βελτιωθούν, ώστε οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να συνεχίσουν να έχουν εργασία.
Νεότερη Παλαιότερη