Νύχτα τρόμου στην Θεσσαλονίκη : Πυροβολισμοί, εμπρησμοί, μαχαιρώματα

Πυροβολισμοί από τριάντα άτομα στα Λαδάδικα
Σκηνές πανικού βίωσαν περαστικοί και θαμώνες νυχτερινών μαγαζιών στην περιοχή των Λαδάδικων της Θεσσαλονίκης, όταν πολυπληθής ομάδα ατόμων, για άγνωστο λόγο, άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, ευτυχώς χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.
Όλα συνέβησαν γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, στην πλατεία Μοριχόβου που περικλείεται από κέντρα διασκέδασης, όπου αιφνιδιαστικά κατέφθασαν γύρω στα τριάντα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ίδια άτομα έφεραν οπλισμό και όταν κινήθηκαν προς την οδό Παγγαίου άνοιξαν πυρ, με τις σφαίρες -κατά τις ίδιες μαρτυρίες- να πέφτουν «βροχή». Έντρομοι διερχόμενοι και θαμώνες μαγαζιών προσπαθούσαν να καλυφθούν, ενώ οι ένοπλοι κινούμενοι προς τη συμβολή των οδών Κουντουριώτη και Σαλαμίνας επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα και απομακρύνθηκαν από την περιοχή.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία που κατέφθασε στην περιοχή με μεγάλη δύναμη. Από το σημείο των πυροβολισμών περισυνελέγησαν κάλυκες και κουκούλες, ενώ την προανάκριση ανέλαβε το τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Τραυματισμός 25χρονου ύστερα από συμπλοκή, πιθανότατα για οπαδικές διαφορές
Σε οπαδικές διαφορές αποδίδει η αστυνομία αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Χαριλάου, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, όπου 25χρονος τραυματίστηκε από μεταλλικό αντικείμενο.
 Από τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας -υπηρεσία που ανέβαλε να διενεργήσει την προανάκριση-  προκύπτει ότι του τραυματισμού προηγήθηκε συμπλοκή ανάμεσα σε δύο ομάδες ατόμων. 
Το περιστατικό σημειώθηκε επί της οδού Παπαναστασίου και είχε μικρή χρονική διάρκεια, με τους συμπλεκόμενους να χάνονται στα στενά της περιοχής, την ώρα που ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παραλάμβανε τον 25χρονο τραυματία μεταφέροντάς τον σε εφημερεύον νοσοκομείο, όπου φέρεται να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Στόχος εμπρηστών αντιπροσωπεία αυτοκινήτων
Στόχος εμπρηστών έγινε τα ξημερώματα αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη. 
'Αγνωστοι φαίνεται πως τοποθέτησαν προσανάμματα κάτω από ελαστικά αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στην περίμετρο της επιχείρησης και στη συνέχεια τα πυρπόλησαν. 
Περαστικοί αντιλήφθηκαν τη φωτιά και επενέβησαν απομακρύνοντας κάποια από τα προσανάμματα.
Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική που επιχείρησε με δύο οχήματα και οκτώ πυροσβέστες, ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία.
Ο απολογισμός της πυροσβεστικής αναφέρει υλικές ζημιές σε ένα αυτοκίνητο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νεότερη Παλαιότερη