Προειδοποίηση για χιόνια στην Εθνική Οδό

Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για χιονιά, ο οποίος θα φτάσει ακόμη και στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Σε ανάρτηση του στην σελίδα του στα social media ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει : 

"ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 3 ΗΜΕΡΩΝ
Η «Ζηνοβία», όπως ονομάστηκε από τους Έλληνες μετεωρολόγους η επερχόμενη κακοκαιρία, θα αποδειχθεί αρκετά ισχυρή για τα ορεινά και αρκετά ημιορεινά τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΧΑΜΗΛΑ
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, την Κυριακή και τη Δευτέρα (και ίσως και για λίγο από το Σάββατο το βράδυ) θα χιονίσει στην Αττική περίπου από το υψόμετρο των 350-400 μέτρων και υψηλότερα. Ίσως πρόσκαιρα στα δυτικά και βορειοδυτικά του νομού οι χιονοπτώσεις να κατέβουν και λίγο χαμηλότερα (στα 250 μέτρα περίπου)....
....ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ
Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης στα ορεινά και ημιορεινά (και τοπικά και σε χαμηλότερα υψόμετρα) του Πηλίου, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της κεντροανατολικής Πελοποννήσου αλλά και στα ορεινά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου. Ειδικά στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι αρκετά πυκνές.....

....ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ
Από την Τρίτη το μεσημέρι όμως σταδιακά θα μας αποχαιρετήσουν οι ψυχρές αέριες μάζες, αν και φαίνεται ότι σε βάθος χρόνου θα προσπαθήσει να επιμείνει ο χειμώνας.

ΑΝΕΜΟΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 7-8 ΜΠΟΦΟΡ
Καθ'όλη τη διάρκεια του 3ημέρου οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες με εντάσεις που δύσκολα θα ξεπεράσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Φαίνεται ότι δεν θα προκληθούν προβλήματα στα μεγάλα πλοία εκτός και αν αλλάξει κάτι άρδην στα επόμενα updates των μοντέλων. Από την Κυριακή το βράδυ και έπειτα ίσως μέσα στο Αιγαίο έχουμε και εντάσεις της ισχύος των 8 μποφόρ."

Επίσης ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει πως : 
"Οποιος θέλει πραγματικά να χαρεί το χιόνι ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, μπορεί την Κυριακή 29/12 και τη Δευτέρα 30/12 να επισκεφτεί τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, το Πήλιο ή και περιοχές της κεντροανατολικής Πελοποννήσου.

Στην Αττική θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του νομού αλλά και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στη Βοιωτία.
Πάντως, όπως και να έχει, πιθανότατα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας από το ύψος του Αγίου Στεφάνου και βορειότερα κατά διαστήματα."

Οπως και να έχει λοιπόν καλό θα είναι όποιος κινηθεί στην Εθνική Οδό να είναι προετοιμασμένος με χιονοαλυσίδες για τα ελαστικά του οχήματός του και σε κάθε περίπτωση, η προσοχή πρέπει να είναι ιδιαίτερη, κυρίως από τους οδηγούς.


Νεότερη Παλαιότερη