12 χιλιάρικα από τον Βορίδη, για βασιλόπιτα του Υπουργείου του

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Υπουργό Γεωργίας κ. Βορίδη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το κονδύλι των 12 χιλιάδων ευρώ για την κοπή βασιλόπιτας του Υπουργείου του.
«Δεν έχει τέλος η μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, «ο οποίος, ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και επιχειρημάτων, χρησιμοποιεί ακόμη και ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών του, για να κάνει μικροπολιτική».

Χαρακτηριστική περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η προσπάθεια της τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, η οποία, με ανάρτηση στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της και η οποία κόστισε, όπως υποστηρίζει, 30 ευρώ, με την πρωτοβουλία της νυν ηγεσίας του υπουργείου να διοργανώσει εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, προσκαλώντας τους 750 εργαζόμενους του υπουργείου σε όλη την Αττική μαζί με τα παιδιά τους. 

Σε ανάρτηση της κ. Τελιγιορίδου κατηγόρησε τον κ. Βορίδη, για σπατάλη αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Απίστευτα πράγματα.Πέρσυ στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου.Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ!!! 12.000 ευρώ!!!Το επιτελικό κράτος εν δράσει!!!»

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 περίπου ευρώ ανά προσκεκλημένη οικογένεια, ένα ποσό το οποίο κύκλοι του υπουργείου χαρακτηρίζουν «ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας». Πηγές του υπουργείου προσθέτουν μάλιστα ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο και ελλείψει δημοσιονομικής δυνατότητας αποδίδονται οφειλόμενα προς τους εργαζόμενους. Τονίζουν δε, ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης του πνεύματος συνεργατικότητας που αποδεδειγμένα προωθεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Νεότερη Παλαιότερη