Στη φυλακή ο ένας από τους κατηγορούμενους φονιάδες του 28χρονου Βουλγάρου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ένας από τους δύο κατηγορούμενος για την υπόθεση θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου που στη συνέχεια οπαδικού επεισοδίου, το οποίο διαδραματίστηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, το δρόμο προς τις φυλακές πήρε ο 24χρονος, εις βάρος του οποίου είχε απαγγελθεί η κατηγορία της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο 26χρονος συγκατηγορούμενός του που διώκεται ως συνεργός σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Οι περιοριστικοί όροι που αποφασίστηκε να επιβληθούν στον δεύτερο είναι αυτοί της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του, αλλά και της απαγόρευσης παρακολούθησης αθλητικών αναμετρήσεων.

Είχαν προηγηθεί οι μαραθώνιες απολογίες τους ενώπιον της β' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, κατά τις οποίες οι δύο νεαροί εξέφρασαν τη λύπη τους για τον θάνατο του 28χρονου, ενώ αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή στην χαρακτηριζόμενη από τις διωκτικές αρχές ως επίθεση εναντίον του θύματος και των δύο συμπατριωτών του, τονίζοντας ότι δεν ήταν παρόντες στον χώρο και κατά τον χρόνο τέλεσης του περιστατικού.
Οι ίδιοι επιχείρησαν να αποδομήσουν την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που τους εμπλέκει στο αιματηρό επεισόδιο, όπως επίσης να αντικρούσουν το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας που φέρεται να τους εμφανίζει στην περιοχή. Τα στοιχεία αυτά είναι εκείνα με βάση τα οποία κατέστησαν κατηγορούμενοι για την υπόθεση, όπως φαίνεται να προκύπτει από τη δικογραφία.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας κλήθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας η ιατροδικαστής που απάντησε σε ερωτήματα αναφορικά με τα ευρήματα κατά την εξέταση της σορού του 28χρονου, σύμφωνα με τα οποία ο θάνατός του αποδίδεται σε κακώσεις πυελού κοιλίας τα οποία προκλήθηκαν από το αυτοκίνητο που πέρασε πάνω από το θύμα. Κατά την ίδια, οι λοιπές κακώσεις που εντόπισε δεν ήταν θανατηφόρες.

Υπενθυμίζεται, ότι η 26χρονη οδηγός του αυτοκινήτου αφέθηκε ελεύθερη, αφού προηγουμένως ασκήθηκε δίωξη εις βάρος της για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου, σε βαθμό πλημμελήματος και οι δύο πράξεις. Ο εισαγγελέας διαχώρισε τη δικογραφία για την περίπτωσή της, ενώ παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα της τροχαίας για τις ακριβείς συνθήκες της παράσυρσης.
Νεότερη Παλαιότερη