Στην 3η εβδομάδα η απεργία στην Cosmote

Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2020 θα συνεχιστεί η απεργία που κήρυξε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα η Ομοσπονδία εργαζομένων ΟΤΕ.
Τα κύρια συνθήματα και αιτήματα τους είναι Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Ναι στις Αυξήσεις, Όχι σε Απολύσεις, Όχι στην Ανασφάλεια και Όχι στις Αποσχίσεις.

Οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα εξέδωσαν ανακοίνωση που απέστειλαν στα Μέσα ενημέρωσης λέγοντας πως "η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας μέχρι την τελική μας δικαίωση. Σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι απέκρουσαν τις απεργοσπαστικές προσπάθειες της Διοίκησης και με αξιοπρέπεια έστειλαν το μήνυμα πως στον ΟΤΕ δεν είναι δουλοπάροικοι.
Συνεχίζουμε και αύριο έξω από τα κτίρια να ενημερώνουμε την κοινωνία για το δίκαιο των αιτημάτων μας".

Στο μεταξύ η διοίκηση του ΟΤΕ σε ανακοίνωση της θεωρεί αντιδημοκρατική ενέργεια την απαγόρευση στο δικαίωμα της εργασίας και πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις για αποκλεισμούς κτιρίων και εργαζομένων από την εργασία.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η περιφρούρηση και ο εκφοβισμός προσβάλλουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία».

Ο ΟΤΕ όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση της εταιρικής επικοινωνίας του Ομίλου, "προχωρά σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για να αντιμετωπίσει το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους.

Η Cosmote λειτουργεί σε ολόκληρη την Ελλάδα 126 καταστήματα και την πρώτη ημέρα κινητοποιήσεων, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, δεν λειτούργησαν περίπου 40 καταστήματα και την Κυριακή 22/12, 50, αριθμός που ανέβηκε τις επόμενες μέρες.

Νεότερη Παλαιότερη