Μακελειό από οπλοφόρο στην Κεντρ. Ευρώπη-6 νεκροί

Πυροβολισμοί, ο φερόμενος ως δράστης των οποίων συνελήφθη, στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους ενώ δύο τραυματίσθηκαν σοβαρά σήμερα στο Ροτ αμ Ζέε (νοτιοδυτική Γερμανία), σύμφωνα με την τοπική αστυνομία η οποία κάνει λόγο για ένα οικογενειακό δράμα.

Από τους πυροβολισμούς υπάρχουν επίσης τραυματίες, η κατάσταση δύο εκ των οποίων είναι σοβαρή. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 13:45 (ώρα Ελλάδας) σε μια μικρή πόλη κοντά στη Στουτγάρδη.

Η τοπική αστυνομία, η οποία επιβεβαίωσε τον απολογισμό το απόγευμα, αφού είχε προηγουμένως δηλώσει πως υπάρχουν «πιθανότατα» νεκροί, ανέπτυξε επιτόπου σημαντική δύναμη.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σ' ένα πανδοχείο, το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο που οδηγεί στον σιδηροδρομικό σταθμό, αναφέρει η εφημερίδα Bild. Ολόκληρη η λεωφόρος έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία ανέφερε, «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», πως ο ύποπτος, «ένας Γερμανός», και τα θύματα ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Η αστυνομία πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) στο Ροτ αμ Ζέε.

Τα θύματα, που σύμφωνα με την Bild ανακαλύφθηκαν στην είσοδο του πανδοχείου, συμμετείχαν σε μια «οικογενειακή συγκέντρωση», αναφέρει το Spiegel στην ηλεκτρονική σελίδα του, επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

Ο ύποπτος ως δράστης είναι ένας άνδρας γεννημένος το 1983, σύμφωνα με την Bild. Έδρασε μόνος και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για ύπαρξη συνεργού, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ροτ αμ Ζέε, μιας μικρής κοινότητας 5.200 κατοίκων κοντά στη Στουτγάρδη, στο κρατίδιο της Βάδης-Βυτεμβέργης.

Το κίνητρο των πυροβολισμών δεν είναι ακόμη σαφές και η αστυνομία απευθύνει έκκληση να αποφεύγεται οποιαδήποτε «εικασία».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νεότερη Παλαιότερη