Τρεις ανήλικες ανάμεσα στα 9 θύματα, της πτώσης του ελικοπτέρου του Kobe Bryant

Ο Κόμπι Μπράιαντ και η 13χρονη κόρη του Τζιάνα σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη το ελικόπτερο που τους μετέφερε την ακαδημία του θρύλου του NBA. Μαζί τους άλλες δυο συμπαίκτες της 13χρονης. 
Ποιοι είναι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες. Ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια Σοκ από την τελευταία επικοινωνία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου: πετάτε πολύ χαμηλά.

Μια τραγωδία που συγκλονίζει τους πάντες. 
Η συντριβή του ελικοπτέρου Sikorsky S-76B στην Καλαμπάσας της Καλιφόρνια δεν στοίχισε μόνο τη ζωή στον Κόμπι Μπράιαντ και τη 13χρονη κόρη του αλλά σε άλλους επτά ανθρώπους.

Καθώς οι ώρες περνούν και ακόμη κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Κόμπι Μπράιαντ, ο άνθρωπος που πλησίασε όσο λίγοι το θρύλο του Μάικλ Τζόρνταν, ο άνθρωπος που χάρισε ξανά τους Λέικερς την χαμένη τους αίγλη (είχαν να πάρουν πάρουν πρωτάθλημα από το 1988 και ξαναφόρεσαν το «δαχτυλίδι» το 2000), που οδήγησε την ομάδα σε πέντε πρωταθλήματα (εκ των οποίων τα τρία), δεν ζει πια.

Μαζί με τον Κόμπι Μπράιαντ και την μόλις 13 κόρη του Τζιάνα, ένα κορίτσι που ονειρευόταν να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα της στο μπάσκετ, έχασαν τη ζωή τους άλλοι επτά άνθρωποι. Ανάμεσα στους νεκρούς, εκτός από τη Τζιάνα Μπράιαντ, δυο παιδιά. Στο τραγικό δυστύχημα ξεκληρίστηκε μια οικογένεια.


Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Μοιραία, στο επίκεντρο βρίσκεται ο Κόμπι Μπράιαντ. Η αγάπη του για τα ελικόπτερα ήταν εκείνη που στάθηκε μοιραία. Ο θρύλος του ΝΒΑ πήγαινε στην ακαδημία που διατηρούσε στο Τσέστερς Όουκ. Είχε μαζί του τη 13χρόνη κόρη του, συνεργάτες και φίλους του.

Από τη συντριβή σκοτώθηκαν ο Τζον Αλτομπέλι, η σύζυγός του Κέρι και η κόρη τους Αλίσα. Η Τζιάνα Μπράιαντ και η Αλίσια ήταν συμπαίκτριες στην ομάδα της Mamba Academy (της Ακαδημίας μπάσκετ που είχε ιδρύσει ο Κόμπι Μπράιαντ). Τα δυο κορίτσια ταξίδευαν συχνά με το ελικόπτερο του Μπράιαντ για να πηγαίνουν στους αγώνες τους.

Ο Τζον Αλτομπέλι ήταν προπονητής μπέιζμπολ στο Orange Coast College. Ήταν 56 ετών και με τη σύζυγό του Κέρι, εκτός από την Αλίσα, που πέθανε μαζί τους, είχαν αποκτήσει ακόμη έναν γιο και μια κόρη.

Νεκρή από τη συντριβή είναι επίσης η Κριστίνα Μάουζερ, βοηθός προπονητή σε ομάδα μπάσκετ ιδιωτικού σχολείου στην Orange County.
«Τα παιδιά μου κι εγώ είμαστε συντετριμμένοι. Χάσαμε την όμορφη σύζυγο και μητέρα σήμερα σε συντριβή ελικοπτέρου. Σας παρακαλώ σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράσταση, σημαίνει τόσα πολλά», έγραψε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, Ματ Μάουζερ και τραγουδιστής του συγκροτήματος Tijuana Dogs.
Ο πιλότος του ελικοπτέρου ήταν ο Ara Zobayan, ένας έμπειρος πιλότος, που είχε εκπαιδεύσει πολλούς άλλους.

Νεκρές είναι επίσης η, επίσης συμπαίκτρια της Τζιάνα Μπράιαντ, Payton Chester και η μητέρα της Sarah.

Ο ανατριχιαστικός τελευταίος διάλογος
Ανατριχιαστικό είναι το ηχητικό ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, και το οποίο καταγράφει την επικοινωνία του ελικοπτέρου που επέβαινε ο Κόμπι Μπράιαντ.

Στο ντοκουμέντο ακούγεται ο πιλότος που μιλά με τον πύργο ελέγχου για να πάρει οδηγίες, καθώς έχει αποπροσανατολιστεί από την ομίχλη που επικρατεί στην περιοχή της Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Αφού μιλούν για κάποια ώρα και το ελικόπτερο κάνει συνεχώς κύκλους, ο πύργος ελέγχου τον ρωτά αν θέλει να τον συνοδεύσει βοηθητικό ελικόπτερο.

Εκεί ο πιλότος δεν ακούγεται καθαρά, και το κέντρο τον ξαναρωτά αν θέλει βοήθεια. Και κάπου εκεί… σιγή. Το ελικόπτερο χάνεται από το ραντάρ καθώς συντρίβεται παίρνοντας μαζί του τους 9 επιβαίνοντες.

Tα σενάρια της τραγωδίας
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία από το σημείο της συντριβής, όπου ο Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του και οι υπόλοιποι επιβάτες του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους, οδηγούν σε δυο σενάρια: είτε το ελικόπτερο έπεσε εξαιτίας της κακοκαιρίας (στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη) είτε εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Κόμπι ΜπράιαντΔεδομένου ότι τα ελικόπτερα Sikorsky S-76B, όπως αυτό του Μπράιαντ, θεωρούνται από τα κορυφαία και διαθέτουν δυο μηχανές, θεωρείται σχεδόν απίθανο να κατέρρευσαν και οι δυο την ίδια στιγμή. Αυτό εκτίμησε ο Kurt Deetz, πρώην πιλότος της Island Express Helicopters, με την οποία συνήθιζε να πετά ο Κόμπι Μπράιαντ, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Η πιο πιθανή αιτία της συντριβής είναι η κακοκαιρία, αφού στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος επικρατούσε πυκνή ομίχλη. Μάλιστα, το τμήμα αεροπορίας της αστυνομίας του Λος Άντζελες είδε διατάξει να μην πετάνε χθες το πρωί τα ελικόπτερα και να μείνουν προσγειωμένα έως το απόγευμα.Κόμπι Μπράιαντ
Σύμφωνα με τον Kurt Deetz, από τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα δεδομένα της πτήσεις και το γεγονός πως τα συντρίμμια του ελικοπτέρου διασκορπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση, το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ πετούσε με μεγάλη ταχύτητα την ώρα της συντριβής, με σχεδόν 160 μίλια την ώρα. Μετά από 40 λεπτά πτήσης, πρόσθεσε, το ελικόπτερο θα μπορούσε να έχει πολλά καύσιμα και αυτό «είναι αρκετό για να ξεκινήσει μια μεγάλη φωτιά».

Σε αυτό συνηγορεί και η μαρτυρία ενός άνδρα που άκουσε το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ να πέφτει. Ο Jerry Kocharian βρισκόταν έξω από εκκλησία στο Κάνυον και έπινε καφέ. Είπε πως το ελικόπτερο πετούσε ασυνήθιστα χαμηλά. «Δεν ακουγόταν καλά και ήταν πολύ χαμηλά. Το είδα να χάνει ύψος και να στροβιλίζεται. Αλλά ήταν δύσκολο να καταλάβω γιατί είχε ομίχλη», είπε και πρόσθεσε πως το ελικόπτερο εξαφανίστηκε μέσα σε ένα σύννεφο ομίχλης και στη συνέχεια ακούστηκε μια έκρηξη. «Ήταν μια μεγάλη μπάλα φωτιάς. Κανείς δεν θα μπορούσε να επιζήσει απ’ αυτό», είπε ο Kocharian.
Νεότερη Παλαιότερη