Θεσσαλονίκη : Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ;

Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης για το πρώτο, ύποπτο, κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο, άνδρα, 63 ετών. Όπως έγινε γνωστό, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην κινεζική πόλη Γουχάν. Ήδη, με ενέργειες του νοσοκομείου, ο ασθενής τέθηκε σε καραντίνα. 

Στο “κόκκινο” η επιφυλακή στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται, σε συνθήκες ειδικής απομόνωσης, 63χρονος άνδρας, ελληνικής υπηκοότητας, το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην ελληνική επικράτεια, του επικίνδυνου κοροναϊού.

Σε δηλώσεις του στο newsit.gr ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, επιβεβαιώνει τις μέχρι τώρα πληροφορίες και αναφέρει τα εξής:
“Υπάρχει ένα ύποπτο κρούσμα. Είναι ένα ύποπτο περιστατικό και γι’ αυτό τον λόγο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ο ασθενής προσήλθε σήμερα (σ.σ. 30.1.2020) στο νοσοκομείο μόνος του, καθώς είχε συμπτώματα γριπώδους συνδρομής. Μας ενημέρωσε πως είχε ταξιδέψει πριν λίγο καιρό στην Κίνα και εντελώς για προληπτικούς λόγους έγινε η προβλεπόμενη διαδικασία απομόνωσης του περιστατικού, λόγω της εμφάνισης των συμπτωμάτων.Έχουν ληφθεί δείγματα και περιμένουμε τα αποτελέσματα αύριο (σ.σ. 31.1.2020) από το Παστέρ”.

Το χρονικό της εισαγωγής του ύποπτου κρούσματος
Ο άνδρας εισήχθη το μεσημέρι (30.1.2020) στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Παραμένει σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα το οποίο εξετάζεται από το Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.
Νεότερη Παλαιότερη