Ανακοίνωση από την Γενική Αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, για την δράση επικίνδυνων κακοποιών

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων - Μενεμένης στο πλαίσιο έρευνας υποθέσεων κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο με σκοπό την ταυτοποίηση των δραστών, κατάφεραν να εξιχνιάσουν τρείς ακόμη περιπτώσεις κλοπής και μία ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο εκ των δραστών ηλικίας 44 και 46 ετών (ημεδαποί), για τους οποίους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα οι προαναφερόμενοι άντρες μ’ έναν ακόμη συνεργό τους, κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2019, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών για το προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά προέβησαν σε τρείς (3) κλοπές από διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης και μία ληστεία.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η είσοδός τους σε κατοικίες προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και απασχολώντας με διάφορες δικαιολογίες (έλεγχος του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού) τους ενοίκους, αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (32.000) ευρώ περίπου, καθώς και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνάει τις (100.000), σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σημειώνεται ότι, σε μία περίπτωση, οι δράστες κατά την είσοδό τους σε διαμέρισμα του κέντρου πόλης, κατάφεραν να εξασφαλίσουν αντικλείδι και βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας επανήλθαν, όπου αφού κατέστησαν αδρανείς τους ενοίκους, απέσπασαν τη λεία τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Με αφορμή τις προαναφερόμενες περιπτώσεις και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρόμοια περιστατικά, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα επαναλάβει κάποιες γενικές συμβουλές ώστε να βοηθήσει τους πολίτες να είναι περισσότερο υποψιασμένοι.


  • Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
  • Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
  • Μην πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα υπαλλήλων διαφόρων φορέων, είτε ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
  • Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).
Νεότερη Παλαιότερη