Ζακ Κωστόπουλος : Σε σίριαλ εξελίσσεται ο θάνατος του

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες η οικογένεια
Με κατηγορηματικό τρόπο συγγενείς και φίλοι του Ζακ Κωστόπουλου, αντιδρούν στην έκδοση του βουλεύματος.

Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που προβλέπει το παραπεμπτικό βούλευμα για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση η οικογένεια του Ζακ Κωστόπολου, καθώς όπως υποστηρίζει, «εμμένουμε στην ανθρωποκτονία».

Όπως ανέφερε ο αδερφός του θύματος, Νίκος Κωστόπουλος. «Δεν συμφωνούμε με τις κατηγορίες οι οποίες αποδόθηκαν με το βούλευμα. Εμείς εμμένουμε στην ανθρωποκτονία, όπως και είναι και όπως καταγράφηκε από το οπτικοακουστικό υλικό και από τις μαρτυρίες».

Η κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που προβλέπεται από το παραπεμπτικό βούλευμα για τους έξι κατηγορούμενους και όχι της ανθρωποκτονίας από δόλο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλα όσα υποστηρίζει η οικογένεια εξαρχής.

«Ζητούμε την συνήθη εφαρμογή των διατάξεων που αρμόζουν στην νομική αποτίμηση αυτών των περιστατικών», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Παπαρούσα.

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, στο βούλευμα αναφέρονται ακριβώς οι λόγοι για τους οποίους κατηγορούνται ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο μεσίτης, καθώς και οι τέσσερις αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται οι δύο κατηγορούμενοι «όφειλαν και μπορούσαν να προβλέψουν εκ της ηλικίας τους και της στοιχειώδους κοινωνικής εμπειρίας τους ότι τα επεχθέντα πλήγματα σε σημεία του σώματος και ιδίως στην κεφαλή του παθόντος μπορούσαν να φέρουν το θάνατο αυτού».

«Η δε σύλληψη του μπορούσε να επιτευχθεί ευχερέστερα και με ηπιότερα μέτρα σε σχέση με τη βία που εκδηλώθηκε. Η οποία δεν εντάσσεται στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους όπως αβάσιμα υποστηρίζουν», αναφέρει το κατηγορητήριο για τους τέσσερις αστυνομικούς.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει ξεκινήσει από τη Διεθνή Αμνηστία μία παγκόσμια εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών και έχουν συγκεντρωθεί 101.146 υπογραφές.

Τις επόμενες μέρες θα οριστεί και η δικάσιμος της υπόθεσης.

Νεότερη Παλαιότερη