Η "Ελληνικός Χρυσός" συμμετέχει στο Πρόγραμμα Roots του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Η Ελληνικός Χρυσός συμμετέχει στο Πρόγραμμα Roots του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Με αφορμή την έναρξη του A’ κύκλου του προγράμματος Roots, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας αναλαμβάνουν ρόλο μέντορα μεταφέροντας την τεχνογνωσία τους σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η Ελληνικός Χρυσός συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Roots του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μεταφέροντας τεχνογνωσία σε καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) και start-ups που διεκδικούν χρηματοδότηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Με αφορμή την έναρξη του A’ κύκλου του προγράμματος Roots, υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικός Χρυσός αναλαμβάνουν το ρόλο του Mentor, στο πλαίσιο της υποστήριξης της εταιρείας στο Πρόγραμμα. Οι Mentors, που μαζί με τους Investment Advisors, αποτελούν τον συμβουλευτικό πυλώνα του προγράμματος, πρόκειται να καθοδηγούν για το επόμενο διάστημα τις επιλεχθείσες εταιρείες στη διαδικασία σχεδιασμού και προετοιμασίας της παρουσίασης της επενδυτικής τους πρότασης.

Η συμμετοχή της Ελληνικός Χρυσός στο Πρόγραμμα Roots του Χρηματιστήριου Αθηνών, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η εταιρεία για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας τόσο σε τοπικό (ΒΑ Χαλκιδική) όσο και εθνικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται πως το Roots αποτελεί πρόγραμμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που στοχεύει στην ενίσχυση της πρόσβασης καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και start-ups στην ελληνική κεφαλαιαγορά, ξεκλειδώνοντας για αυτές νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς και με την κινητοποίηση βασικών συντελεστών του οικοσυστήματος της κεφαλαιαγοράς και της επιχειρηματικότητας.
Νεότερη Παλαιότερη