12 νεοναζί στα χέρια της Αστυνομίας

Ένα από τα μέλη του φερόμενου ως πυρήνα ακροδεξιών τρομοκρατών ήταν πληροφοριοδότης της Γερμανικής αστυνομίας.
Ο άνθρωπος αυτός είχε ήδη δώσει εκτενείς πληροφορίες στις αρχές Οκτωβρίου, όπως μετέδωσαν. Εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού εισαγγελέα στην Καρλσρούη ο οποίος ρωτήθηκε, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Την προηγούμενη εβδομάδα η επαφή του πληροφοριοδότη με την αστυνομία φέρεται να διεκόπη και γι 'αυτό οι αρχές ασφαλείας αποφάσισαν να παρέμβουν. Δώδεκα μέλη ή υποστηρικτές της ακροδεξιάς ομάδας συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο και κρατούνται. Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν το SWR και το ARD, ο πληροφοριοδότης ήταν ο μόνος που αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία, η ομάδα των ακροδεξιών τρομοκρατών ήθελε να δημιουργήσει «συνθήκες εμφυλίου πολέμου» με επιθέσεις σε πολιτικούς, αιτούντες άσυλο και τζαμιά. Στο πλαίσιο αυτό, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπογράμμισε την ευθύνη του κράτους για την ελεύθερη άσκηση της θρησκείας.

Τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, στο Βερολίνο «όποιος επιθυμεί να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα στη Γερμανία και το πράττει στο πλαίσιο της έννομης τάξης θα πρέπει να μπορεί να το κάνει χωρίς κίνδυνο. Είναι καθήκον του κράτους να το διασφαλίσει αυτό».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών, υπάρχουν σήμερα στη Γερμανία περίπου 50 ακροδεξιοί εξτρεμιστές τους οποίους οι αρχές ασφαλείας θεωρούν ικανούς να διαπράξουν σοβαρές αξιόποινες πράξεις μέχρι και τρομοκρατική επίθεση. Περίπου 660 άλλοι ύποπτοι θεωρούνται ότι ανήκουν στο ριζοσπαστικό ισλαμικό φάσμα, ενώ οι αριστεροί εξτρεμιστές υπολογίζονται σε λιγότερους από δέκα.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/germania-melos-akrodexia-pliroforiodotis-astynomia
Νεότερη Παλαιότερη