Ζητούν 50.000 ευρώ από απολυμένη νοσηλεύτρια

Μετά από 1,5 χρόνο και την υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο, η οποία είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση λόγω του ότι είχε καταθέσει «πλαστό» απολυτήριο δημοτικού, όπου έγραφε πως έχει αποφοιτήσει από την ΣΤ´ δημοτικού αντί για την Ε´, αλλά και την καταδίκη σε 3 χρόνια με αναστολή εργαζόμενης καθαρίστριας στα Ιωάννινα έρχεται να προστεθεί μία ακόμη υπόθεση.

Το ελληνικό δημόσιο ζητάει από νοσηλεύτρια την οποία απέλυσαν, να επιστρέψει μισθούς 17 ετών διότι είχε πλαστογραφήσει τον βαθμό απολυτηρίου του Λυκείου. 
Ειδικότερα, αρχικά το Δημόσιο καταλόγισε στη νοσηλεύτρια του κλάδου ΔΕ, το ποσό των 179.000 ευρώ, δηλαδή, ζήτησε να επιστρέψει στο κράτος το εν λόγω ποσό, που αντιστοιχεί στο σύνολο των αποδοχών που έλαβε επί 17 χρόνια στο Δημόσιο, μέχρι την ημέρα της απόλυσής της. Στην συνέχεια, το Δημόσιο, επικαλούμενο την αρχή της δίκαιης ισορροπίας, μείωσε το ποσό του καταλογισμού στις 50.000 ευρώ.

Η απόφαση της 35μελούς Ολομέλειας του ΕΣ θα αποτελέσει πιλότο για τις ανάλογες περιπτώσεις καταλογισμού μισθών, που έχουν γίνει μετά τον συνολικό έλεγχο που έγινε στον Δημόσιο τομέα για πλαστά απολυτήρια Λυκείων και πτυχίων.  
Νεότερη Παλαιότερη