Ο "Πρίγκηπας του ελληνικού τραγουδιού" χρωστά 8 εκατομμύρια στην εφορία


Τα χρέη κυνηγούν τον δημοφιλή ερμηνευτή που οι υποχρεώσεις του προς την εφορία ξεπέρασαν τα 8.000.000 ευρώ και στα εβδομήντα εννιά του χρόνια βιώνει στιγμές που κάθε άνθρωπος θα απευχόταν. 
Ο Τόλης Βοσκόπουλος που εμφανίζεται σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αθήνας εδώ και λίγες ημέρες είναι αναμφίβολα ένας από αυτούς. Έζησε αυτή την περίοδο στον μέγιστο βαθμό την δεκαετία του ’60, του ’70 και του ’80 τότε που δεκάδες εκατομμύρια δραχμές πέρασαν από τα χέρια του όταν μεσουρανούσε. Πέρασαν αλλά δεν στάθηκαν, ίσως επειδή ο Βοσκόπουλος, ένα λαϊκό παιδί προσφυγικής οικογένειας και αρσενικό παλαιάς κοπής, ξόδευε όπως είναι ευρέως γνωστό στον καλλιτεχνικό χώρο, χωρίς να υπολογίζει καθόλου το αύριο.

Κι αυτό το «αύριο» αποδείχτηκε καταστροφικό στην δύση μιας τεράστιας καριέρας που άφησε εποχή, τον έκανε πάμπλουτο τότε και δυστυχώς χρεωμένο λίγο πριν τα ογδόντα του χρόνια.
Αποκαλύφθηκε μέσα από το πόθεν έσχες της συζύγου του, στο οποίο οι τραπεζικές καταθέσεις του Τόλη όπως τον λένε οι θαυμαστές του, είναι μόλις 1,85 λεπτά, ποσό που γεννά θλίψη για την δεινή οικονομική κατάσταση του δημοφιλούς ερμηνευτή. 
Την ίδια στιγμή οι υποχρεώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο και την Εφορία ξεπερνούν πλέον τα 8.000.000 ευρώ για τον άνθρωπο που κάποτε έστελνε δώρο μια Τζάγκουαρ σε γυναίκα που είχε ερωτευθεί. Όταν η συγκεκριμένη είπε στον αδερφό του ότι δεν μπορεί να την δεχτεί, ο τελευταίος τηλεφώνησε στον Τόλη και όταν του μετέφερε την απάντηση ο τραγουδιστής του είπε να το κάψει έξω από το σπίτι της, «αναγκάζοντας» τελικά την γοητευτική κυρία να το δεχτεί. 

Αυτό που δεν είναι εύκολα κατανοητό είναι το πως ένας άνθρωπος που κέρδισε απίστευτα ποσά-για χρόνια ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας τραγουδιστής-κατάφερε σε ηλικία 79 ετών να μην έχει στην άκρη ούτε δύο ευρώ και να χρωστάει ένα υπέρογκο ποσό. Από
κοντά τον ακολουθεί και η σύζυγός του-ηθοποιός μέχρι να ασχοληθεί με την πολιτική-Άντζελα Γκερέκου η οποία έχει συσσωρεύσει δανειακές και άλλες υποχρεώσεις που αγγίζουν τις 800.000 ευρώ. 

Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από το πόθεν έσχες της κυρίας Γκερέκου που αποκάλυψε και την δραματική οικονομική κατάσταση του συζύγου της. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι οφειλές του Τόλη Βοσκόπουλου ξεκίνησαν από ένα ποσό της τάξης των 60.000 ευρώ και της συζύγου του από 8.000 ευρώ φαντάζει ως απίστευτο το πως άφησαν την κατάσταση να ξεφύγει και να φτάσει στα τωρινά επίπεδα. Αυτά που για πολλούς αναγκάζουν επί της ουσίας τον πάλαι ποτέ γοητευτικό τραγουδιστή να εξακολουθεί στα 79 του πλέον χρόνια να δουλεύει σε νυχτερινά μαγαζιά, να δίνει συναυλίες και να εμφανίζεται σε θεατρικές παραστάσεις.

Η πτώση και το τίμημα της Γκερέκου
Όλα τα παραπάνω απέφεραν στον Τόλη Βοσκόπουλο το ποσό των 26.593 ευρώ και τριών λεπτών όπως αναφέρεται στην οικονομική χρήση του έτους 2017. Η σύζυγος του και σημερινή πρόεδρος του ΕΟΤ τον ξεπέρασε με 31.715 ευρώ και 97 λεπτά ενώ οι καταθέσεις της είναι μόλις 846 ευρώ, όμως αμφότερα τα πιο πάνω ποσά ποσά φαντάζουν ως σταγόνα στον ωκεανό των χρεών του ζεύγους. 

Η αρχική οφειλή των 60.000 ευρώ του Βοσκόπουλου που εμφανίστηκε το 2000 εκτοξεύτηκε μέσα σε επτά χρόνια στα 8.023.971 ευρώ, ενώ παραμένει άγνωστο αν αυτό το ποσό έχει διογκωθεί κι άλλο, ή αν εξυπηρετείται μέρος του με κάποιο διακανονισμό. 
Πρόκειται για χρέη που δημιουργήθηκαν πολύ πριν ο ερμηνευτής γνωρίσει την γοητευτική τότε ηθοποιό, τα οποία χρόνια μετά της στοίχησαν την θέση της υπουργού στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Η αποκάλυψη για τα «φέσια» του Βοσκόπουλου ξεσήκωσαν τέτοιο θόρυβο που η κυρία Γκερέκου υπέβαλλε την παραίτηση της παρά την κάλυψη που της παρείχε ο σύζυγος της με δήλωση για την υπόθεση φοροδιαφυγής του.

Η Άντζελα Γκερέκου σύμφωνα με τα όσα έγινα γνωστά από το πόθεν έσχες της είναι πρωτοφειλέτης σε δάνεια 551.227 ευρώ, εγγυήτρια σε δάνεια 205.608, ενώ έχει και ανεξόφλητες υποχρεώσεις ΕΦΚΑ ύψους 19.829 ευρώ. Πέραν των δύο πρωταγωνιστών και των αρμοδίων υπηρεσιών κανείς δεν γνωρίζει αν και κατά πόσο έχουν γίνει αλλάξει προς τα πάνω ή προς τα κάτω τα ποσά αυτά με κάποιους διακανονισμούς οι οποίοι επίσης είναι άγνωστο αν εξυπηρετούνται. Το ζευγάρι διαθέτει επίσης 19 ακίνητα σε διάφορα μέρη της Αθήνας όπως ο Κορυδαλλός και στην Μαλαισίνα της Φθιώτιδας, εκ των οποίων τα 9 είναι στο όνομα του Τόλη Βοσκόπουλου. Του τραγουδιστή που τα χέρια του ήταν πάντα ανοιχτά, τόσο ώστε στο τέλος τη μυθικής του καριέρας ο τραπεζικός του λογαριασμός να είναι σχεδόν μηδενικός.

Σε ποιον ρίχνει τις ευθύνες
Στην μια και μοναδική δήλωση που είχε κάνει για το θέμα της φοροδιαφυγής του όταν αποκαλύφθηκε το 2010, ο Τόλης Βοσκόπουλος «φωτογράφισε» την υπεύθυνη για την περιπέτεια του με την εφορία. «Η φορολογική υποχρέωση, η οποία εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια, γεννήθηκε σε χρόνο κατά τον οποίο δεν γνώριζα καν τη σημερινή σύζυγό μου και δεν σχετίζεται ούτε κατ’ ελάχιστον με την ίδια. Άλλη ήταν τότε η συζυγική μου σχέση. Δεν εισέπραξα ο ίδιος, δεν καρπώθηκα και δεν απέκτησα ουσιαστικώς ποτέ, τα εισοδήματα στα οποία αντιστοιχεί ο φόρος που μου καταλογίστηκε. Η φορολογική αρχή που επιλήφθηκε εξαιτίας αντιδικίας και είναι γνωστή από τη δημοσιότητα της και τα αντίστοιχα δικαστήρια, προσδιορίζουν το πρόσωπο που απόλαυσε όσα ως «εισοδήματά μου» υπολογίστηκαν».

Αναφερόταν στην Τζούλια Παπαδημητρίου, η οποία για τον ίδιο ήταν αυτή που τον κατέστρεψε, μετά από ένα γάμο που κατέληξε σε ένα θυελλώδες διαζύγιο που έγινε τηλεοπτικό reality.
Έκτοτε δεν θα ήταν ποτέ πια ο Τόλης που όλοι ήξεραν. Έμεινε για χρόνια σε καμπάνα του «Αστέρα» πληρώνοντας αδρά και αφήνοντας μεγάλα πουρμπουάρ στο προσωπικό, αντί να επιλέξει να νοικιάσει ένα σπίτι. Η χρόνια αντιδικία του με την Τζούλια Παπαδημητρίου και την οικογένεια της του κόστισε μια περιουσία και όπως δήλωσε και ο ίδιος αυτή ήταν η αρχή των προβλημάτων του με την εφορία. Το κακό με τον Τόλη Βοσκόπουλο είναι ότι ουσιαστικά άφησε ένα μικρό χρέος που θα μπορούσε να «καθαρίσει» πολύ εύκολα εκείνη την περίοδο να γιγαντωθεί. Το ξέχασε και όταν πλέον άρχισε να γίνεται δυσβάσταχτο η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη γι’ αυτόν τον πρίκγκιπα της νύχτας με την ένρινη φωνή που έκανε τις γυναίκες να «τρέμουν» όταν τον έβλεπαν στην πίστα. Αυτός από την άλλη τις λάτρεψε τόσο, που σε κάποιες τα έδωσε όλα και έμενε έστω και προσωρινά, στον άσο.

Τα άφηνε όλα!
Στην μυθιστορηματική διαδρομή της ζωής του, ο Βοσκόπουλος ερωτεύθηκε ουκ ολίγες φορές γοητευτικές γυναίκες στις οποίες ήταν κάτι παραπάνω από large, όπως ακριβώς ήταν και στην ζωή του. Επειδή είχε στερηθεί πολλά σαν παιδί, φρόντισε όταν έγινε σταρ πρώτου μεγέθους να αγοράζει πανάκριβα ρούχα, ρολόγια, αυτοκίνητα, σπίτια και σκάφη. Η ιστορία με το αυτοκίνητο που πρόσφερε σε μια γοητευτική ηθοποιό ως δώρο και η απειλή του να το κάψει έξω από το σπίτι της είναι μόνο ένα από τα δεκάδες περιστατικά του πολυτάραχου βίου του. Η γαλαντομία που τον διέκρινε εκδηλώθηκε πολλάκις στην Ζωή Λάσκαρη με την οποία έζησε ένα θυελλώδες ειδύλλιο που διήρκησε τρία χρόνια, μέχρι το μεταξύ τους τηλεφώνημα που σηματοδότησε το τέλος της σχέσης τους. Φεύγοντας από το σπίτι στο οποίο συγκατοικούσαν στην Γλυφάδα-το είχε αγοράσει ο ίδιος-δεν πήρε ούτε τα ρούχα του, ούτε το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν.
Άφησε τα κλειδιά κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας και πήγε μόνο με τα ρούχα που φορούσε σε μια φίλη του το Κολωνάκι, να φιλοξενηθεί προσωρινά. Δεν ήταν η μόνη που γνώρισε τον κιμπάρη Τόλη. Ακολούθησε η Μαρινέλλα, ένα μεγάλο κεφάλαιο της προσωπικής του ζωής την οποία ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα. Παντρεύτηκαν το 1975 μέσα στο διαμέρισμα που έμενε τότε η ερμηνεύτρια και λίγο μετά μετακόμισαν σε μια βίλα στην Κηφισιά την οποία αγόρασε ο Βοσκόπουλος, μαζί με τη μικρή τότε κόρη της Μαρινέλας, την Τζωρτζίνα. Όταν χώρισαν οχτώ χρόνια μετά, φεύγοντας πήρε δύο χιλιάδες δραχμές για να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητο αφήνοντας της σπίτια, σκάφη και εξοχικά όπως γράφτηκε κατά κόρον.
Νεότερη Παλαιότερη