Οι νησιώτες έδιωξαν τους ναζί από την διαμαρτυρία τους

Οι νησιώτες έδιωξαν Κασιδιάρη και Λαγό: «Έξω οι φασίστες» 

Αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του υπόδικου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και του προερχόμενου από τη Χρυσή Αυγή, ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού στη συγκέντρωση κατοίκων των νησιών έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
Την εμφάνιση τους στη συγκέντρωση των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, έκαναν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Παναγιώτης Λαγός επιχειρώντας να στήσουν ένα ακόμη ψηφοθηρικό σόου, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν.

Πάρα το γεγονός πως δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα, αφού υπενθυμίζεται πως οι δύο υπόδικοι δεν βρίσκονται πλέον μαζί στην ίδια οργάνωση, στάθηκαν ανάμεσα στους νησιώτες. Αρχικά υπήρξαν ελάχιστοι που συνομίλησαν μαζί τους, όμως ήταν εμφανές πως και οι δύο ήταν ανεπιθύμητοι για τους περισσότερους από τους συγκεντρωμένους.

Τελικά αυτό έγινε ξεκάθαρο όταν με μια από τις ντουντούκες ζητήθηκε «να αποχωρήσουν οι φασίστες από τη συγκέντρωσή μας. Δεν έχουμε καμία σχέση με δολοφόνους». Η συντριπτική πλειοψηφία του πλήθους χειροκρότησε και φώναξε «Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή» και έτσι μετά από λίγα λεπτά, Λαγός και Κασιδιάρης αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.
Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν «έξω οι φασίστες» και «να πάρουν δρόμο».

«Δεν θα επιτρέψουμε το δηλητήριο και το μίσος να διασπείρονται» είπε ένας εκ των συγκεντρωμένων.
Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων νησιών του Βορείου Αιγαίου που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης, να προχωρήσει στην επίταξη χώρων για τη δημιουργία κλειστών δομών για τους μετανάστες στα νησιά.

Νεότερη Παλαιότερη