Η Αστυνομία αναζητεί πληροφορίες, για επικίνδυνο απατεώνα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 56χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος παρουσιαζόταν ως γιατρός νοσοκομείου και αποσπούσε χρηματικά ποσά από ανύποπτους πολίτες.
Πρόκειται για τον Mitko Atanasov του Pasco και της Duda, γεννημένο στις 29.3.1963 στη Βουλγαρία, ο οποίος εμφανιζόμενος ως γιατρός, τηλεφωνούσε σε ανυποψίαστους Δραμινούς και τους ζητούσε χρηματικά ποσά, λέγοντάς τους πως συγγενικό τους πρόσωπο χρειάζεται κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση έπειτα από τραυματισμό σε τροχαίο!

Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 56χρονου δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης.



Σε βάρος του γιατρού – “μαϊμού” ασκήθηκε ποινική δίωξη για “απόπειρα απάτης, τελεσθείσας από κοινού κατ’ εξακολούθηση, επί σκοπώ προκλήσεως βλάβης συνολικού ποσού άνω των 120.000 ευρώ και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση”.

Τα χρηματικά ποσά που ζητούσε κυμαίνονταν μεταξύ 20.000 και 35.000 ευρώ.
Ο Atanasov συνελήφθη στις 20 Ιανουαρίου 2020 στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, που εκτιμάται ότι διαφεύγουν.
Νεότερη Παλαιότερη