Ο πλουσιότερος πρόεδρος ομάδας στην Ευρώπη

Ο πλουσιότερος πρόεδρος ομάδας στην Ευρώπη 
Ο Σεϊχης Μανσούρ, ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, είναι ο πλουσιότερος στο Αγγλικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με την εφημερίδα «SUN».

Ο Aραβας μεγιστάνας έχει περιουσία που αποτιμάται στα 23.3 δισ. λίρες, δεύτερος είναι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς της Τσέλσι με 9.6 δισ. λίρες και στην τρίτη θέση είναι ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της Αρσεναλ, Σταν Κροένκε με 6.8 δισ. Αναλυτικά η πρώτη πεντάδα:

  • Σεϊχης Μανσούρ (Μάντσεστερ Σίτι) 23.3 δισ. λίρες
  • Ρομάν Αμπράμοβιτς (Τσέλσι) 9.6
  • Σταν Κροένκε (Αρσεναλ) 6.8
  • Γκούο Γκουοτσάνγκ (Γουλβς) 5.2
  • Νασέφ Σαουίρις (Αστον Βίλα) 5.0

Ο σεΐχης Μανσούρ, ο οποίος είναι και αναπληρωτής Πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αγόρασε τη Μάντσεστερ Σίτι για 210 εκατομμύρια λίρες το 2008.

 Ως ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο Μανσούρ διαθέτει και το ανάλογο γιοτ. Το «Τοπάζ» είναι το πέμπτο μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου και του κόστισε 400 εκατομμύρια λίρες να το αποκτήσει. Το σκάφος έχει 8 πατώματα, ελικοδρόμιο και ελικόπτερο, δύο πισίνες, γυμναστήριο, τζακούζι, κινηματογραφική αίθουσα και άλλες πολυτέλειες.

Το 2014, ο σεΐχης είχε δανείσει το ακριβοθώρητο «Τοπάζ» στον φίλο του, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, για να κάνει το πάρτι του στο Σάο Πάολο, λίγο πριν τον Τελικό του Μουντιάλ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για να φουλάρει σε καύσιμα το Τοπάζ, δεν είναι κάτι εύκολο ή οικονομικό. Πρόσφατα, που χρειάστηκε να κάνει ανεφοδιασμό στην Τουρκία, γέμισε την 730.000 λίτρων δεξαμενή του με καύσιμα αξίας 380.000 λιρών και ήταν πεντάωρη διαδικασία!

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η συλλογή αυτοκινήτων που διαθέτει ο Μανσούρ, ο οποίος άλλωστε είναι και κατά 5% μέτοχος στη Ferrari. 
Στα γκαράζ της έπαυλής του φιλοξενούνται μια Mercedes SLR-McLaren, μια Lamborghini Reventon, μια συλλεκτική Ferrari Enzo, πέντε Bugatti Veyron, ενώ το ακριβότερο αυτοκίνητό του είναι μια Porsche 911 GT1, αξίας 3 εκατομμυρίων λιρών.
Σύμφωνα με τη Sun, ο σεΐχης έχει δύο συζύγους και έξι παιδιά. το μεγάλο του παιδί είναι από την πρώτη του σύζυγό, ενώ τα άλλα πέντε από τη δεύτερη σύζυγό του, η οποία είναι και δεύτερη ξαδέλφη του.

 
Νεότερη Παλαιότερη