Με αυτό το αυτοκίνητο είχε σκοτωθεί ο Παντελής Παντελίδης

Με αυτό το αυτοκίνητο είχε σκοτωθεί ο Παντελίδης
Νέες φωτογραφίες από το εσωτερικό της ML63 του Παντελίδη
Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

Τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, ο Παντελής Παντελίδης επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο, παρέα με δύο ακόμη άτομα. Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στην έξοδο του παλιού Ανατολικού αεροδρομίου, ο άτυχος τραγουδιστής έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, λόγω της υψηλής ταχύτητας, ο Παντελίδης έχασε τη ζωή του και η μια εκ των επιβατών τραυματίστηκε σοβαρά.

Όσον αφορά στο αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο δυστύχημα εκείνο το μοιραίο πρωινό, αυτό ήταν μια Mercedes-AMG ML63 του 2008, η οποία εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 6,2 V8, που αποδίδει 510 PS κι έχει μέγιστη ροπή 64,2 kgm! 
Διαθέτει το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Mercedes, ενώ οι επιδόσεις του τετρακίνητου SUV είναι… τρομακτικές παρά το ογκώδες – βαρύ αμάξωμά του. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 km/h καλύπτεται σε μόλις 4,4 sec (επιδόσεις διθέσιων supercars). Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

H ML63 AMG εφοδιάζεται με πολλά σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, μεταξύ των οποίων και το Active Curve System, το οποίο περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο ανατροπής του αυτοκινήτου σε ακραίες καταστάσεις. 
Διαθέτει αερόσακους στον οδηγό, τον συνοδηγό, κουρτίνας και πλαϊνούς. Σύμφωνα με τις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP το 2008 όπου και δοκιμάστηκε η τότε νέα ML, απέσπασε 5 αστέρια στην προστασία των επιβατών, δηλαδή πήρε το «άριστα».

Ωστόσο, το συγκεκριμένο δυστύχημα θα μας θυμίζει πάντα πως η οδήγηση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για όποιον δε διαθέτει πνευματική και σωματική διαύγεια. Βέβαια δε θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, πως τα γρήγορα αυτοκίνητα με μεγάλες ιπποδυνάμεις απαιτούν ειδικούς χειρισμούς και εκπαίδευση.


Νεότερη Παλαιότερη