Οκτώ χρόνια φυλακή στον 18χρονο Πακιστανό, για την δολοφονία του άτυχου Νικόλα

Αυλαία έπεσε στη δίκη που διεξάγονταν στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων (δεύτερος βαθμός) για τη στυγερή δολοφονία του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα, τον Αύγουστο του 2018 στο λόφο του Φιλοπάππου.

Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κάθισε ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση, ένας 18χρονος άνδρας πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Κατά τη δίκη, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο κατηγορούμενος, δεν ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, συγνώμη για το θάνατο του 25χρονου, ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι σκοπός του ήταν κλέψει και όχι να δολοφονήσει. 
Μάλιστα, φέρεται να ανέφερε πως το μόνο που έκανε την ώρα εκείνη, ήταν να κρατά την φίλη του άτυχου Νικόλα, πορτογαλικής καταγωγής, χωρίς να βλέπει τι έκαναν οι άλλοι δυο δράστες.

Να σημειωθεί ότι για τη δολοφονία του Νίκου Μουστάκα έχουν καταδικασθεί σε σε ισόβια κάθειρξη δυο ενήλικες αλλοδαποί.
Το έγκλημα είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, καθώς ο 25χρονος Νικόλαος Μουστάκας που εργαζόταν στο εξωτερικό και επισκεπτόταν για λίγες ημέρες την οικογένειά του στην Αθήνα, αποφάσισε να επισκεφθεί με την σύντροφό του το λόφο του Φιλοπάππου. 
Εκεί, όμως, συνάντησε τους τρεις συνολικά κατηγορουμένους της υπόθεσης και σύμφωνα με τη δικογραφία πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα ο 25χρονος να βρεθεί στο κενό, χάνοντας έτσι τη ζωή του.
Νεότερη Παλαιότερη