Ποια καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά από την Τετάρτη

Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι από την Τετάρτη θα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα λιανεμπορίου.

Οπως διευκρίνισε ανοικτά θα είναι φαρμακεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία, μανάβικα, περίπτερα, τράπεζες κούριερ, συνεργεία αυτοκινήτων, pet shops, καταστήματα οπτικών ειδών.
Σημείωσε δε πως όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών με πολύ αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. Ως προς τις μετακινήσεις ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εφαρμογή δακτυλίου στην Αθήνα μέχρι τέλος Απριλίου.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τις 5 με απόφασή του μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών δύο χωριά Βοΐου Κοζάνης, Δαμασκηνιά και Δραγασιά. 
Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι εφόσον χρειαστεί, η κυβέρνηση θα προχωρήσει ακόμη και σε νέα αντίστοιχα μέτρα σε διευρυμένη γεωγραφική περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι σε φάση εκτεταμένου lockdown μπαίνουν τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις και οι υπηρεσίες της χώρας, με στόχο να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε τα νέα μέτρα τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και την υποχρεωτική κατ' οίκον απομόνωση, επί 14 ημέρες, για όλους όσοι επιστρέφουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Η κυρία Πελώνη διέψευσε τις πληροφορίες για γενική απαγόρευση κυκλοφορίας -στα μέτρα της Ιταλίας- ενώ έκανε γνωστό ότι ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ θα τεθεί στη διάθεση του συστήματος υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν, ο Σωτήρης Τσιόδρας συμμετείχε στην συνεδρίαση της Ιεράς Σύνοδου, η οποία έγινε προκειμένου να εξεταστεί τη στάση της Εκκλησίας μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Νεότερη Παλαιότερη