Αντισηπτικό, εύκολα και γρήγορα..

Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει για τα καλά και την πόρτα της Ελλάδας, με τους πολίτες να σπεύδουν σε καταστήματα και φαρμακεία για να προμηθευτούν μάσκες και απολυμαντικά-αντισηπτικά. 
Για να μη βρεθείτε προ δυσάρεστης εκπλήξεως, παρακάτω ακολουθεί μια σπιτική συνταγή για αντισηπτικό χεριών. 
Έτσι, εάν δεν μπορείτε να αγοράσετε αντισηπτικό γιατί έχει εξαντληθεί, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας στο σπίτι.
Βέβαια, θα χρειαστεί μια μικρή «βόλτα» μέχρι το φαρμακείο της γειτονιάς σας ή ένα διαδικτυακό κατάστημα για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα συστατικά για τη συνταγή για αντισηπτικό χεριών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι «συνταγές» για αντισηπτικά χεριών που θα συναντήσετε μπορεί να διαφέρουν λίγο μεταξύ τους. 
Το βασικό όμως είναι να δημιουργήσετε ένα μείγμα που θα περιέχει τουλάχιστον 60% οινόπνευμα ή περισσότερο. 

Συνταγή για αντισηπτικό χεριών 

Συστατικά: 
Οινόπνευμα 91% ή περισσότερο 
Αλόε βέρα ή γλυκερίνη 
Αιθέρια έλαια (προαιρετικά) 
Μπολ και κουτάλι 
Μπουκάλι ή δοχείο αποθήκευσης 
Χωνί (προαιρετικά) 

Παρασκευή:

  • Αναμίξτε 2/3 του φλυτζανιού οινόπνευμα με 1/3 του φλυτζανιού αλόε βέρα ή γλυκερίνη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμιχθούν. 
  • Προαιρετικά προσθέστε 5-10 σταγόνες αιθέρια έλαια.
  • Βάλτε το μίγμα σας με το σπιτικό αντισηπτικό χεριών σε μπουκάλι 
Αξίζει να έχετε υπόψη σας ότι οι αναλογίες είναι πολύ σημαντικές.
Για να φτιάξετε ένα αντισηπτικό με 60% περιεκτικότητα σε οινόπνευμα πρέπει να αναμίξετε 2/3 οινόπνευμα 91% με 1/3 μαλακτικό χεριών (αλόε βέρα ή γλυκερίνη).
Εάν θέλετε το αντισηπτικό σας πιο ισχυρό, να έχει δηλαδή 68% περιεκτικότητα σε οινόπνευμα, αναμίξτε 3/4 του φλυτζανιού οινόπνευμα με 1/4 μαλακτικό χεριών. 

Σημείωση: Προσοχή! Πριν την παρασκευή του αντισηπτικού χεριών στο σπίτι, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας ή τον φαρμακοποιό σας
Νεότερη Παλαιότερη