Εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης, εν μέσω επιδημίας κορωναϊού

Στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, που εμπλέκεται σε διάφορες ενέργειες στην Τουρκία, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σε οργανωμένη επιχείρηση στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μια καλά οργανωμένη γιάφκα που θύμιζε κινηματογραφική ταινία:

Οι συλληφθέντες που διέμεναν εκεί, είχαν σκάψει τούνελ με υποστυλώματα βάθους 4 μέτρων (!) και μήκους 25 μέτρων (!) το οποίο έβγαινε στο πεζοδρόμιο. Οι Αρχές εκτιμούν ότι εκτός από το σημείο που έκρυβαν το βαρύ οπλισμό, θα το χρησιμοποιούσαν και ως δίοδο διαφυγής, εάν χρειαζόταν.
Μέσα στο κρυσφήγετο, εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός, μεταξύ των οποίων δύο law (αντιαρματικά μιας χρήσης) καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες και εκρηκτικές ύλες.
Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής επεκτείνεται για να διαπιστωθεί εάν τα αντιαρματικά μπορεί να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον οπλισμό που είχε χαθεί από στρατόπεδο στη Λέρο.

Ερευνες επίσης έγιναν σε γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για Τούρκους Πολιτικούς Κρατούμενους στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια.

Συνολικά, έχουν προσαχθεί 26 άτομα, 9 άτομα και από την οδό Τζαβέλα 17 όμως, δικογραφία σχηματίζεται, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, για 8 με 10 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων, συγκαταλέγεται και ένας 60χρονος Τούρκος, γνωστός με το προσωνύμιο «Κώστας» ο οποίος το καλοκαίρι του 2013 είχε συλληφθεί με δύο ακόμη ομοεθνείς του στη Χίο για απόπειρα μεταφοράς όπλων και εκρηκτικών με ταχύπλοο από την Ελλάδα στην Τουρκία. Και οι τρεις ήταν κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C. To Εφετείο της Μυτιλήνης του είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 6 ετών και στους δύο βασικούς συγκατηγορούμενούς του ποινή φυλάκισης 7 ετών αντίστοιχα.
Νεότερη Παλαιότερη