Υγιές βρέφος, γεννήθηκε από μαμά θετική στον κοροναϊό

Μια είδηση που μόνο ελπίδα δημιουργεί στους… απανταχού αποκλεισμένους, σε όσους ανησυχούν για την πανδημία που προκαλεί ο κοροναϊός. 
Το βρέφος που γεννήθηκε χθες (18.03.2020) στο νοσοκομείο «Αττικόν» από μαμά που έχει προσβληθεί από τον ιό, αλλά εκείνο είναι υγιέστατο.

Το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου στο αγοράκι που γεννήθηκε στην στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο “Αττικόν” ήταν αρνητικό για κορονοϊό, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης (19.03.2020).

Πρόκειται για το πρώτο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορονοϊό. Η 24χρονη μητέρα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα της εγκυμοσύνης της και παρακολουθείτο στο Θριάσιο. Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ.

Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να μεταβεί για την περάτωση του τοκετού στο «Αττικόν», το οποίο έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς. 

Το προσωπικό του νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων θετικών στον ιό COVID-19.

Ο τοκετός κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4.140 γραμμάρια). Τόσο η μητέρα και όσο και το νεογνό είναι σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Τους πήρε τηλέφωνο ο… πρωθυπουργός
Η καθηγήτρια, διευθύντρια Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο “Αττικόν”, Σοφία Καλανταρίδου, μιλώντας στο iatropedia.gr αποκάλυψε ότι επικοινώνησε μαζί της και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για την υγεία της μητέρας και του βρέφους και συνεχάρη την ίδια και το προσωπικό του νοσοκομείου.
Όπως απαιτούν οι οδηγίες, η μητέρα φορούσε μάσκα και το προσωπικό που έκανε τον τοκετό φορούσε ειδικό εξοπλισμό για την προστασία του. «Υπήρχε μια μικρή επιπλέον δυσκολία, λόγω της στολής του προσωπικού, αλλά όλα πήγαν καλά», τόνισε η κα Καλανταρίδου.

«Και μέσα στις δυσκολίες γεννήθηκε η ελπίδα». Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Υγείας σε tweet του αναφέρεται στην πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα η οποία γέννησε ένα αγοράκι, ενώ ήταν θετική στον κορονοϊό.

Ανεβάζοντας φωτογραφία από την αίθουσα τοκετού, ο Βασίλης Κικίλιας σημειώνει: «Γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου Αττικόν μετά τη γέννα του πρώτου παιδιού στη χώρα μας από μητέρα θετική στον κορονοϊό. Το μωρό είναι υγιέστατο».
Νεότερη Παλαιότερη