Αναστολή εργασιών, ανακοίνωσε μεγάλη βιομηχανία

Αναστολή εργασιών, ανακοίνωσε μεγάλη βιομηχανία
Σε διαθεσιμότητα και μερική απασχόληση οι εργαζόμενοι. Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων της για ένα μήνα ανακοίνωσε η Viohalco για όλες τις θυγατρικές της στον κλάδο χάλυβα.

Σε προσωρινή αναστολή της παραγωγικής τους δραστηριότητας για ένα μήνα (από τις 2 Απριλίου ως τις 3 Μαΐου) προχωρούν οι εταιρείες Σιδενόρ Α.Ε., Sovel Α.Ε., Έρλικον Α.Ε., Πράκσυς Α.Ε. και Ετήλ Α.Ε. (θυγατρικές του ομίλου Viohalco στον κλάδο χάλυβα). Στο διάστημα αυτό, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, οι εργαζόμενοι τίθενται σε διαθεσιμότητα ενώ και οι διοικητικοί υπάλληλοι των εταιρειών τίθενται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. Κατά το διάστημα αυτό , οι εμπορικές δραστηριότητες και η παραλαβή πρώτων υλών των εταιρειών αυτών θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών έλαβαν τις αποφάσεις αυτές λόγω των ήδη δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στη διεθνή αγορά χάλυβα, οι οποίες επιδεινώθηκαν ραγδαία ως αποτέλεσμα της πρόσφατης πανδημίας COVID-19, η οποία περιόρισε δραστικά τη ζήτηση για τα προϊόντα τους, καθώς επήλθε απότομη κάμψη στην οικοδομική δραστηριότητα και σε δραστηριότητες που χρησιμοποιούν τον χάλυβα ως πρώτη ύλη. Τα ανωτέρω μέτρα, στην παρούσα φάση εκτιμάται ότι θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις, τόσο στο κόστος, όσο και στη ρευστότητα των εταιριών, διασφαλίζοντας παράλληλα την εφοδιαστική αλυσίδα χαλυβουργικών προϊόντων», αναφέρει η εταιρεία.

Σημειώνει ακόμη ότι στη λήψη ανάλογων μέτρων έχουν ήδη προβεί πολλές χαλυβουργίες στην Ευρώπη και διεθνώς ενώ τονίζει πως επί του παρόντος, δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τις οικονομικές επιπτώσεις της παρούσας κατάστασης.
Νεότερη Παλαιότερη