Λιάνα Κανέλλη: "Δεν δίνω τον μισθό μου για τον κορονοϊό"

«Δεν θα βάλω πλάτη σε όσους ήταν απέναντί μου», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΚΚΕ, σε μια απάντηση στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού για να συνδράμουν και τα μέλη της Βουλής στην εθνική προσπάθεια 

 Δεν προτίθεται να δώσει μέρος του μισθού της στο ταμείο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, είπε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 
Ηταν μια απάντηση στο κάλεσμα που απηύθυνε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ να δώσουν τον μισό μισθό τους στο ταμείο για τη μάχη κατά του κορονοϊού.

«Πρέπει να σταματήσει αυτό το αστειάκι να γίνονται οι βουλευτές χορηγοί των ψηφοφόρων», είπε και σημείωσε ότι δουλειά των βουλευτών είναι να προτείνουν νόμους προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας. 

«Μην το λες αυτό στο ΚΚΕ. Εμείς ζητάμε προσλήψεις, κάλυψη των νοσοκομείων, ακύρωση των απολύσεων. Οι βουλευτές δεν θα βοηθήσουν με την τσεπούλα τους για ένα δίμηνο για να αποκτούν άλλοθι να ψηφίζουν την πολιτική που επιφέρει στον κόσμο την λιτότητα», είπε η κυρία Κανέλλη. 

Η κυρία Κανέλλη, σχολιάζοντας την κίνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας να δώσει μέρος της αποζημίωσής της στο ταμείο, είπε: «Τους βουλευτές τους ψηφίζετε για τις αποφάσεις που παίρνουμε. Κι όταν οι αποφάσεις από το 2010 και μετά έχουν μειώσει τόσες φορές τους μισθούς…» και ξεκαθάρισε ότι δεν βάζει… πλάτη: «Τι λες που θα βάλω εγώ πλάτη σε αυτόν που ήταν “απέναντί μου”; Θα βάλω πλάτη μόνο σε όσα μέτρα έχουν έστω και ένα σπέρμα στήριξης λαϊκών συμφερόντων. 
Θα βάλουμε πλάτη σε αυτούς που πίστεψαν ότι ο λαός μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ; Σε αυτούς που έκοψαν 15 φορές τις συντάξεις και τώρα κάνουν τον τιμητή;», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ.
Νεότερη Παλαιότερη