Μια μοναδική φωτογραφία από την Κύπρο, στις καλύτερες του κόσμου

Μια φωτογραφία τραβηγμένη στην Κύπρο είναι ανάμεσα στις καλύτερες του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας «The Perfect Moment Photo Contest», όπου έλαβαν μέρος φωτογράφοι από περισσότερες από 50 χώρες.

Ο φιναλίστ του διαγωνισμού, Hasan Baglar, τιμήθηκε για τη φωτογραφία του «Show Time» με πρωταγωνιστές δύο πράσινα αλογάκια της Παναγίας.

Στην μοναδική φωτογραφία απεικονίζονται δύο πράσινα αλογάκια της Παναγίας πάνω σε ένα κλαδί, με τεντωμένα τα μπροστινά τους πόδια στον αέρα. Η κίνηση κάνει τα φτερά τους να ανοίγουν, αποκαλύπτοντας τα υπέροχα χρώματά τους.

«Νομίζω ότι με φοβόταν γιατί έμοιαζε νευρικό αλλά άκουσα ότι είναι φυσιολογική αντίδραση όταν φοβάται», ανέφερε ο Baglar στο Metro UK.

«Ήταν μια ευκαιρία για φωτογραφία που δεν έπρεπε να χάσω. Είμαι τυχερός που ήμουν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή», τόνισε.

Ο Baglar γεννήθηκε το 1974 στη Λεμεσό και διαμένει στη Λευκωσία. Εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Βγάζει φωτογραφίες εδώ και 10 χρόνια. Ενδιαφέρεται κυρίως για «μακρο-φωτογραφίες» ενώ ειδικεύεται σε αυτές που έχουν να κάνουν με τη φύση και την άγρια ζωή. Τραβά φωτογραφίες πουλιών, εντόμων και άλλων ζώων στην Κύπρο ενώ έχει βραβευτεί πολλές φορές σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Ο ίδιος μίλησε για την ξεχωριστή εμπειρία που είχε με τα δύο αλογάκια της Παναγίας:

«Τα αλογάκια της Παναγίας δεν είναι εύκολο να τα βρεις και να τα δεις. Κρύβονται πολύ καλά. Αλλά εκείνη την ημέρα ήμουν πολύ τυχερός, καθώς βρήκα δύο να κάθονται δίπλα δίπλα. Όλα ήταν τέλεια, ο φωτισμός και το background ήταν ακριβώς όπως τα ήθελα. Προσπάθησα να έχω καθαρές λήψεις.

Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος, τα χέρια μου έτρεμαν και η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά. Ο καιρός ήταν ζεστός και ίδρωνα. Από την άλλη, ανησυχούσα μήπως χάσω την πόζα. Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου, ήταν σαν όνειρο. Όταν τα αλογάκια της Παναγίας είδαν το φλας της κάμεράς μου, έκαναν μια ενδιαφέρουσα κίνηση. Η φωτογραφία ήταν ιδιαίτερη καθώς δεν είχα ξαναδεί αυτή τη συμπεριφορά, ούτε παρόμοια φωτογραφία πουθενά πιο πριν. Εντυπωσιάστηκα και θεώρησα ότι και ο υπόλοιπος κόσμος θα έκανε το ίδιο.

Όσον αφορά στην πόζα, είναι φυσιολογική αντίδραση όταν αμύνονται. Όταν φοβούνται κάτι, σηκώνουν τα άκρα τους και ανοίγουν τα φτερά τους. Μοιάζουν με χαμογελαστό χορευτή. Τα δύο αλογάκια της Παναγίας φοβήθηκαν το φλας της κάμερας και αμέσως έλαβαν θέση άμυνας, μένοντας ακίνητα για περίπου 30 δευτερόλεπτα».

Ο φωτογράφος έφτασε στους τελικούς των Sony World Photography Awards το 2014 με μια παρόμοια φωτογραφία που ονόμασε «Zeybeks», αναφερόμενος στον παραδοσιακό χορό.

Νεότερη Παλαιότερη