Αντιπρύτανης ΑΠΘ: «Ο κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος -Υπάρχει εμβόλιο» !!!!

Ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Ανδρέας Γιαννακουδάκης προέβη σε μια αδιανόητη δήλωση πως ο κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος και υπάρχει εμβόλιο από πριν.

Την πεποίθησή του πως ο νέος κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος και μάλιστα, υπάρχει εμβόλιο από πριν την εξάπλωσή του και η ανακοίνωσή του θα εξαρτηθεί από τους λόγους σκοπιμότητας, εξέφρασε ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης.

Ο αντιπρύτανης ... πιστεύει πως έχει ανακαλυφθεί ήδη εμβόλιο, από πριν την εξάπλωσή του, και απλά δεν το ανακοινώνουν για λόγους σκοπιμότητας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τα Λόγια της Πόλης», στην TV100 δήλωσε ο αντιπρύτανης με απίστευτο τρόπο χαρακτηριστικά: «Μπορώ να υποθέσω ότι και το εμβόλιο είναι ήδη από πριν γνωστό. Υπάρχει δηλαδή αυτή την στιγμή το εμβόλιο. Πότε θα ανακοινωθεί η ανακάλυψή του ή πότε θα διατεθεί εξαρτάται από τους λόγους της σκοπιμότητας».
«Αυτό που μου κάνει εντύπωση σε αυτό τον ιό δεν είναι η επικινδυνότητά του, αλλά είναι η ικανότητά του να διαδίδεται. Όλα τα μέτρα μικρό αποτέλεσμα μπορεί να έχουν», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννακουδάκης.
Επισήμανε επίσης ότι δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε...
Δείτε όσα είπε για τον κορωνοϊό στο βίντεο:



Μετανιωμένος για τη δήλωσή του στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης περί κατασκευής του κορωνοϊού σε εργαστήριο εμφανίζεται ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ήταν ατυχής η επιλογή του να διατυπώσει δημόσια μια προσωπική εκτίμηση.

Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Γιαννακουδάκη:

"Σχετικά με τις δηλώσεις μου για τον κορωνοϊό, στο πρόγραμμα της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης «Τα λόγια της πόλης», οι οποίες αναπαράχθηκαν μαζικά θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Ήταν ατυχής η επιλογή μου να διατυπώσω δημοσίως μία προσωπική εκτίμηση –σίγουρα όχι βεβαιότητα- σε ένα θέμα που δε βρίσκεται απλώς στην κορυφή της παγκόσμιας επικαιρότητας, αλλά λόγω της σοβαρότητάς του απαιτεί υπεύθυνη στάση από όλους μας. Προσωπικά δε θα έπρεπε να παρασυρθώ και να διατυπώσω προσωπικές απόψεις προκαλώντας έτσι ένα τόσο μεγάλο θόρυβο.

Διευκρίνισα και στην εκπομπή πως η τοποθέτησή μου δεν είχε κανέναν θεσμικό χαρακτήρα, που να απορρέει από την ιδιότητά μου ως Αντιπρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο δεν εξέφραζε απόψεις των Πρυτανικών Αρχών συνολικά.

Προφανώς κάθε πολίτης έχει την ελευθερία έκφρασης των απόψεών του, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί μεγαλύτερη φειδώ λόγων από όλους όσοι υπηρετούμε δημόσια αξιώματα.

Ασχέτως με την άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας μας, είναι απολύτως βέβαιο ότι τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού είναι μόνον αυτά που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο δικός μας Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Στο Αριστοτέλειο είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο να τηρούμε κατά γράμμα τις οδηγίες που δίνονται και καθημερινά επικαιροποιούνται από τις αρμόδιες Αρχές.

Διατηρώ, όπως κάθε πολίτης, την ελπίδα ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ένα επαρκώς μελετημένο και με ικανοποιητική αποτελεσματικότητα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Όμως, με βάση τα δεδομένα αυτής της στιγμής, είναι υποχρέωση κι ευθύνη όλων μας να εφαρμόζουμε ακριβώς και σχολαστικά όλα τα μέτρα πρόληψης κι αντιμετώπισης που προτείνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Καθ. Ανδρέας Γιαννακουδάκης
Τμήμα Χημείας ΑΠΘ"

Νεότερη Παλαιότερη