Ξεκίνησε το «Δίκτυο Πόλεων Μεγάλου Αλέξανδρου»

Το «Δίκτυο Πόλεων Μεγάλου Αλέξανδρου» είναι μια συλλογική προσπάθεια δεκάδων πόλεων της Μακεδονίας με σαφή στόχο την διάδοση και την προβολή της ιστορίας της, όπως και την ευρύτερη ανάδειξη περιοχών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από συντονισμένες δράσεις.
Ήδη δεκάδες πόλεις της Μακεδονίας έχουν ενταχθεί στο δίκτυο και αναμένουν μέσα στο 2020, τις προτάσεις για δράσεις οι οποίες θα αναδείξουν ιστορικά και τουριστικά χαρακτηριστικά των πόλεων αυτών, σε σύνδεση με την μεγάλη αυτοκρατορία που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, ξεκινώντας από την Μακεδονική γη.

Το νεοσύστατο «Δίκτυο Πόλεων Μεγάλου Αλέξανδρου», αναμένεται να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για τους συμμετέχοντες Δήμους, σε δράσεις προβολής σε όλον τον κόσμο, καθώς η συγκεντρωμένη δυναμική μεγάλου αριθμού Μακεδονικών πόλεων, Είναι σίγουρο πως θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών φορέων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Είμαι σαφώς ένα μεγάλο στοίχημα για τους συμμετέχοντες, μία τέτοια ισχυρή και δυναμική κίνηση, να έχει και τα ανάλογα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Με την σφραγίδα και του Πρωτοδικείου το «Δίκτυο Πόλεων Μεγάλου Αλεξάνδρου» είναι πλέον γεγονός.

Ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος του «Δικτύου Πόλεων Μεγάλου Αλέξανδρου», Βασίλης Μοσχόπουλος αναφέρει :

"Για να αποκτήσει αυτός ο νέος φορέας πολιτισμού, αθλητισμού, ιστορίας και οικονομικής ανάπτυξης σάρκα, οστά και όραμα πάρα πολλοί ήταν αυτοί που έδωσαν ιδέες, χρόνο και προσωπική εργασία. 

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη – ιδρυτές του «Δικτύου Πόλεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου» που με πρότειναν και με εξέλεξαν ομόφωνα Πρόεδρο του φορέα και αναφέρομαι στους Δημάρχους Πολυγύρου, Αμφίπολης, Σιθωνίας, όπως επίσης όλους τους ανθρώπους του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, για την καταλυτική συμβολή τους στην ίδρυση του Δικτύου. "

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ Βασίλης Μοσχόπουλος στον Δήμαρχο Πολυγύρου Αστέριο Ζωγράφο, ευχαριστώντας τον για την άοκνη προσπάθεια του για την δημιουργία του δικτύου, καθώς και στην εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του, στηρίζοντας την υποψηφιότητά του ως Πρόεδρο του νεοσύστατου φορέα.

Αναμφίβολα, η επιλογή του Βασίλη Μοσχόπουλου συνιστά ύψιστη τιμή για την Χαλκιδική, καθώς ο νέος Επικεφαλής του Δικτύου είναι ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος με περγαμηνές προσφοράς στον τόπο και την κοινωνία, από όποιο πόστο και θέση κλήθηκε να την εκπροσωπήσει στο πρόσφατο παρελθόν.

Είναι γνωστό στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Χαλκιδική, το έργο του κ. Μοσχοπούλου ως  Αντιδημάρχου τεχνικών έργων των Δήμων Αρναίας και Αριστοτέλη.
Τώρα πλέον, υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες από τον Χαλκιδικιώτη Πρόεδρο του «Δικτύου των Πόλεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου», για την επίτευξη των στόχων του φορέα, αφού είναι γνωστή η εκτίμηση και ο σεβασμός που τρέφουν στο πρόσωπο του, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης. 


Είναι ένα σπουδαίο εγχείρημα, που είναι βέβαιο πως θα συμβάλει με την σειρά του, στην πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη, αλλά και την διάδοση της μοναδικότητας της ιστορίας της Μακεδονίας μας.



Νεότερη Παλαιότερη