Παρέμβαση εισαγγελέα για ανατριχιαστική ανάρτηση στα social media

Κι ενώ ο κοροναϊός… σαρώνει την χώρα, κάποιοι εξακολουθούν να συμπεριφέρονται με εξαιρετικά ανεύθυνο τρόπο!

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας έδωσε σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ευάγγελος Ιωαννίδης, για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.

Το έναυσμα έδωσε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από παλιό στέλεχος της διοίκησης των ΕΛΤΑ.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ζήτησε να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων από το πρώην στέλεχος των ΕΛΤΑ.

Συγκεκριμένα, χθες, το εν λόγω πρώην στέλεχος, ανήρτησε κείμενο, στο οποίο, θέλοντας να καταδείξει τα ελλειπή μέτρα προστασίας για τους ταχυδρόμους, έγραψε: 
“Οι ταχυδρόμοι θα επισκεφθούν από Δευτέρα τους συνταξιούχους στα σπίτια τους για την πληρωμή των συντάξεων και ή θα τους μεταδώσουν τον ιό, ή θα τον κολλήσουν οι ίδιοι για να τον μεταφέρουν σε άλλους συνταξιούχους”.

Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί η υπόθεση ώστε να κριθεί αν υφίσταται παραβίαση του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα που ορίζει ότι “Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή”.
Νεότερη Παλαιότερη