Με την κάμερα της TV100 στη θριαμβική Αψίδα του Γαλερίου

Η εκπομπή «Στη Γη της Μακεδονίας» παρουσιάζει τη Θριαμβική Αψίδα του Γαλερίου.
Αυτή την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 10 το βράδυ στην TV100, η θριαμβική αψίδα του Γαλερίου, γνωστή και ως Καμάρα, μέσα από την ιστορία, την αρχαιολογία, τη λογοτεχνία, τη φωτογραφία, τα Καρτ Ποστάλ, τις γκραβούρες, τη ζωγραφική.

Συνεχίζεται η προσπάθεια ανάδειξης των σπουδαίων μνημείων της Θεσσαλονίκης και του ανυπέρβλητου ιστορικού παρελθόντος της Μακεδονικής Πρωτεύουσας.
Έτσι, μετά την παρουσίαση της ιστορίας του Λευκού Πύργου, της Παναγίας Χαλκέων, η εκπομπή «Στη Γη της Μακεδονίας» και ο Στέλιος Λουκάς παρουσιάζουν στο τηλεοπτικό κοινό, την ιστορία της Θριαμβικής Αψίδας του Γαλερίου, της περίφημης Καμάρας, ενός μνημείου πολύ αγαπητού στους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης.

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν:

  • Η Τάνια Πρωτοψάλτη, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης
  • Η Αναστασία Βακαλούδη, Δρ.Ιστορίας, συγγραφέας.
  • Ο Βύρων Μήττος, συλλέκτης.
  • Ο Κώστας Σταμάτης, συλλέκτης.
  • Η Έφη Σταμούλη, ηθοποιός (διαβάζει κείμενο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη από το βιβλίο του "Λεωφορείο").
Με κείμενό του συμμετέχει κι ο ποιητής Διονύσης Στεργιούλας, ο οποίος έχει στη συλλογή του σπάνιο υλικό για την Καμάρα, όπως Καρτ Ποσταλ, γκραβούρες, φωτογραφίες, εξώφυλλα κ.λ.π.
Στην εκπομπή προβάλλεται και το καταπληκτικό βίντεο της Εφορείας Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης με την εικονική περιήγηση στο Γαλεριανό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Στη “Στη Γη της Μακεδονίας”, η εκπομπή που αναδεικνύει τους μεγάλους πολιτισμικούς θησαυρούς της Μακεδονίας.
Έρευνα – επιμέλεια – παρουσίαση: Στέλιος Λουκάς
Νεότερη Παλαιότερη