15 χιλιάρικα πρόστιμο σε 3 άτομα, για... βαρκάδα.

15 χιλιάρικα πρόστιμο σε 3 άτομα, για... βαρκάδα.
Μαγική βαρκάδα κόστους 15.000 ευρώ για τρεις Χανιώτες που δεν τήρησαν τα μέτρα απαγόρευσης
Μαγική βαρκάδα κόστους 15.000 ευρώ για τρεις Χανιώτες που δεν τήρησαν τα μέτρα απαγόρευσης.

Για μια ζωη θα θυμούνται την βόλτα με τη βάρκα που αποφάσισαν να κάνουν τρία άτομα με τα σκάφη στην Γεωργιούπολη.

Για κακή τους τύχη έγιναν αντιληπτοί από το λιμεναρχείο που τους έγραψε πρόστιμο 5.000 ευρώ ανά άτομο, δηλαδή συνολικά 15.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής απαγορεύθηκαν οι θαλάσσιες δραστηριότητες, η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής και η υποβρύχια αλιεία.

Η απαγόρευση για τις παραπάνω δραστηριότητες ισχύει έως και τις 6 Απριλίου 2020 «ή όσο ισχύσει ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 21 Απριλίου απαγορεύεται, επιπρόσθετα, «η κυκλοφορία κάθε τύπου σκάφους καθώς και ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών πλοίων και σκαφών αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων, όπως αυτές προβλέπονται στην προαναφερόμενη ΚΥΑ και αποδεικνύονται με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα που ο Νόμος ρητά ορίζει».

Οι περιορισμοί δεν αφορούν πολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας που έχουν ανάγκη είτε σωματικής άσκησης είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το κολύμπι.

Μεταξύ άλλων των απαγορεύσεων εξαιρούνται παιδιά με αυτισμό, πολίτες με σκλήρυνση κατά πλάκας και πολίτες σε φάση αποκατάστασης, που μπορούν να κολυμπάνε με πιστοποιητικό και γνωμοδότηση του γιατρού τους.
Νεότερη Παλαιότερη