Θεσσαλονίκη : Για την τόνωση της αγοράς, μίλησε ο δήμαρχος Ζέρβας

Το σχέδιο του δήμου Θεσσαλονίκης για τόνωση της αγοράς και της επιχειρηματικότητας παρουσίασε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με φορείς της πόλης και επιμελητήρια.

Ο κ.Ζέρβας τόνισε στους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη πως ο δήμος «εξάντλησε όλες τις διαθέσιμες οικονομικές δυνατότητες καθώς θεώρησε ότι όφειλε να στηρίξει άμεσα και δραστικά όλες τις κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις» και πως οι υποχρεωτικά κλειστές επιχειρήσεις έχουν απαλλαχθεί από την καταβολή ανταποδοτικών τελών. Επίσης, πρόσθεσε πως στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα προταθεί η απαλλαγή από τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου όλων των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παρουσιάστηκε πλάνο στήριξης της τοπικής αγοράς και οικονομίας με καμπάνιες, εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια για επιχειρηματίες και εργαζόμενους, ενώ για το ζήτημα αντιμετώπισης μιας πιθανής αύξησης της ανεργίας σχεδιάζεται δημιουργία ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας του δήμου Θεσσαλονίκης που θα συνδέει την προσφορά με τη ζήτηση εργασίας.

Παράλληλα, έγινε λόγος για την τουριστική προβολή της πόλης με ψηφιακά μέσα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, δίνοντας βαρύτητα στον οδικό τουρισμό και στην Βαλκανική χερσόνησο, ενώ για τα δημιουργικά και καλλιτεχνικά σχήματα ο δήμος προτίθεται να παραχωρεί κοινόχρηστους χώρους για τη διενέργεια καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του κ.Ζέρβα συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη, οι εκπρόσωποι του Εμπορικού - Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων και των επιμελητηρίων, από την πλευρά τους, παρουσίασαν τις εκτιμήσεις, τα προβλήματα και τις προτάσεις τους και δεσμεύτηκαν να ενώσουν δυνάμεις για γρηγορότερη επάνοδο στην κανονικότητα.
Νεότερη Παλαιότερη