Βασίλης Παπαγεωργόπουλος : "Είμαι θύμα δικαστικής πλάνης"

Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την καταδίκη και φυλάκισή του μίλησε για την υπόθεση της υπεξαίρεσης του δήμου ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Εγώ δυστύχησα από τη δικαιοσύνη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την αποφυλάκισή του, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις πριν καν προβληθεί.

«Βρέθηκε λοιπόν ένας αποδιοπομπαίος τράγος και σήκωσε τον σταυρό του μαρτυρίου. Η δική μου περίπτωση είναι θα έλεγα μια καθαρή περίπτωση δικαστικής πλάνης. Γνωρίζετε το ιστορικό μου. Πρωταθλητής, σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδος, 17 χρόνια βουλευτής, 2 χρόνια υπουργός, διαχειρίστηκα χρήματα του ελληνικού δημοσίου και δεν ακούστηκε τίποτα, 12 χρόνια δήμαρχος με μηδενικά περιουσιακά στοιχεία και έπαιξα πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξεύρεση του υπεξαιρέτη του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου όπως αποδείχθηκε οι υπεξαιρέσεις ξεκίνησαν έξι χρόνια πριν ορκιστώ δήμαρχος Θεσσαλονίκης», τόνισε.

Οπως υποστήριξε, όταν «ανακαλύφθηκε ο υπεξαιρέτης των δικών του ημερών» εξάντλησε όλη του «την αυστηρότητα απέναντι στον συγκεκριμένο κακό επίορκο υπάλληλο του δήμου Θεσσαλονίκης», καθώς όπως είπε τον απομάκρυνε από τη θέση του, διέταξε ΕΔΕ, κατέθεσε μήνυση εναντίον του, του δέσμευσε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, έβγαλε σε δημοπρασία το σπίτι του, σταμάτησε την πώληση του αυτοκινήτου και παρόλο αυτά «με κατηγόρησαν και με καταδίκασαν ως συνεργάτη αυτού του υπαλλήλου του δήμου για τον οποίο είχα βάλει 22 εκατ. ευρώ καταλογισμό».

«Μετά είχα 1.000 άλλες περιπέτειες από τη στιγμή που έγινα εγώ κατηγορούμενος όπου χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο με καταδίκασαν σε ισόβια κάθειρξη, όχι ευτυχώς σε θανατική ποινή. Γιατί αν υπήρχε θανατική ποινή δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν αυτοί οι δύο εφέτες που είπαν αθώος ο Παπαγεωργόπουλος στο πρώτο δικαστήριο, τότε 2-1 θα ήμουν αθώος εδώ και 10 χρόνια. Εν συνεχεία πήγα στον Αρειο Πάγο, καθώς όλοι λέμε ότι εκεί θα βρούμε το δίκιο μας χωρίς καμία αμφιβολία. Και επειδή δεν υπήρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ο Αρειος Πάγος εμφανίζει πρωτοφανώς ένα στοιχείο το οποίο δεν υπάρχει πουθενά, ούτε βεβαίως μπορεί να αποδειχθεί. Ερχεται λοιπόν και λέει βρήκαμε σε λογαριασμό του Παπαγεωργόπουλου 17 εκατ. όταν εγώ δεν έχω ούτε ένα ευρώ», επισήμανε λέγοντας πως ζητά σήμερα την επέμβαση του Αρείου Πάγου για το δικό του «τραγικό θέμα».

Ο τέως δήμαρχος έχει αποφυλακιστεί υπό όρο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών λόγω αναπηρίας άνω του 67% και έκτιση του 1/5 της ποινής του, σύμφωνα με τον «νόμο Παρασκευόπουλου» (Ν.4322/2015).

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για κατ' εξακολούθηση άμεση συνέργεια δια παραλείψεως στη διακεκριμένη κακουργηματική υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος στην υπηρεσία (άρθρο 375.2β του Ποινικού Κώδικα) με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (Ν.1608/1950).

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή συνέργεια και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Έτσι, αποφυλακίστηκε μόλις εξέτισε 2,5 έτη στη φυλακή Διαβατών
Νεότερη Παλαιότερη