"Ξαναχτύπησε" ο Καρανίκας και γελάει όλη η Ελλάδα

Είναι αλήθεια ότι η ταχύτητα των γεγονότων προκαλεί "έμφραγμα" σε πολλούς αλλά και την εν ψυχρώ δολοφονία της γλώσσας και κυρίως της τρίτης κλίσης.

Έτσι αφού διευκρινίστηκε τις προηγούμενες μέρες ότι η εκατόμβη είναι εκατό και όχι 500 για παράδειγμα, έρχεται ο ...πρωτοπόρος όπως πάντα Νίκος Καρανίκας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην μετακλητός στον στρατηγικό σχεδιασμό του επιτελείου της κυβέρνησης Τσίπρα, να πάει τις έννοιες ένα βήμα παρακάτω, γράφοντας στο τουίτερ για "κατακόμβες" νεκρών. Η ανάρτησή του προκάλεσε το χαμόγελο πολλών και φυσικά τις γεμάτες χιούμορ απαντήσεις που του έδωσαν.

Οι "κατακόμβες" του Καρανίκα
"Επειδή δεν θελω κατακόμβες γι'αυτό επισημαίνω οπως και άλλος κοσμος τα αίσχη της κυβέρνησης.τα νοσοκομεία ακόμα περιμένουν την κρατική ενίσχυση τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.Για να μην μιλήσω για τις μάσκες τα γάντια.ειπαμε να βάλουμε πλάτη αλλά όχι & έτσι."

Αυτά έγραψε ο Καρανίκας που έχει βάλει "πλάτες" στο σύστημα και αναρωτιόμαστε πως του ήρθε το "κατακόμβες", ενώ πολλοί σκέφτονται ότι μάλλον έχει εντρυφήσει στο Game of Thrones και στους νεκρούς που όντως έθαβαν σε κατακόμβες.

Σε άλλα νέα, κατακόμβες υπήρχαν στην αρχαία Ρώμη , όπου οι διωκόμενοι πρώτοι χριστιανοί εξασκούσαν την πίστη τους. Απλώς ενημερωτικά το λέμε…

Βέβαια τι σημασία έχει ένα γλωσσικό λάθος μπροστά στις βαθυστόχαστες έννοιες του Καρανίκα στις οποίες μας έχει συνηθίσει.
Νεότερη Παλαιότερη