Εκπτώσεις από τις εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος προς τους καταναλωτές

Λόγω της έκτακτης περίστασης της πανδημίας του κορωναϊού στη χώρα μας,εταιρείες  διανομής ηλεκτρικού ρεύματος προσφέρουν εκπτώσεις στους καταναλωτές τους.
Οι προσφορές των ενεργειακών επιχειρήσεων έχουν ως εξής:

ΔΕΗ: Από τις 26 Μαρτίου 2020 και για το επόμενο τρίμηνο η ΔΕΗ προσφέρει:

Δωρεάν πάγιο για όλους τους πελάτες χαμηλής τάσης. Έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες κατηγορίας Β' & Γ' (ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα σε μηχανική υποστήριξη, που δεν εντάσσονται στο ΚΟΤ). Οι ευάλωτοι πελάτες-δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου συνεχίζουν να τιμολογούνται με τα ειδικά προνομιακά τιμολόγια και μεγάλες εκπτώσεις. 5 ευρώ έκπτωση για όλους τους πελάτες e-bill, παλαιούς και νέους.

Έκπτωση 8% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης με κατανάλωση πάνω από 2.000 KWh, ώστε να μην επιβαρυνθούν από τις υψηλές καταναλώσεις για όσο διάστημα παραμείνουν στο σπίτι με τις οικογένειές τους, αλλά και για τις επιχειρήσεις, που αυτή την περίοδο δοκιμάζονται.

Επιπλέον η επιχείρηση αποφάσισε να προβεί σε δωρεά ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν ανάγκες σε μάσκες, προστατευτικές στολές και γυαλιά και άλλα αναλώσιμα υλικά. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην αγορά 1.500.000 μασκών FPP2Q και FPP3Q, 75.000 προστατευτικών στολών Q, TYVEC 800 Series Q και TYVEC 600 Series Q και 50.000 προστατευτικών γυαλιών Q.

ELPEDISON: Προσφέρει έκπτωση 5% στην τιμή ρεύματος για τα νοικοκυριά-πελάτες της, για τουλάχιστον 1 μήνα. Παράλληλα, προχωρά στην παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού σε νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, βάσει των αναγκών τους.

ΗΡΩΝ: Χαρίζει τον ΦΠΑ του ρεύματος των οικιακών παροχών για τον Απρίλιο, και παρέχει επιπλέον έκπτωση 12 ευρώ και δωρεάν ασφάλιση περιεχομένου κατοικίας με την εγγραφή κάθε νέου ή υφιστάμενου πελάτη στο e-bill, ώστε να λαμβάνει το λογαριασμό του ηλεκτρονικά (αφορά 12μηνη παραμονή στην εταιρεία). Επίσης, προχώρησε στην αγορά και δωρεά προς το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», απαραίτητων αναλώσιμων υλικών πρώτης ανάγκης όπως στολές, μάσκες, αντισηπτικά κλπ, για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου ενισχύοντας το έργο τους.

NRG: Για τον Απρίλιο ισχύει 5% επιπλέον έκπτωση στο Ηλεκτρικό Ρεύμα, 5% επιπλέον έκπτωση στο Φυσικό Αέριο, 10% έκπτωση στους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και τους Ευάλωτους Πελάτες, 5 ευρώ έκπτωση για ενεργοποίηση e-bill στο mynrg και μηδενισμό της εγγύησης με πάγια εντολή, με παράλληλη επιμήκυνση της προθεσμίας για τον χρόνο ενεργοποίησής της, από έναν σε δύο μήνες.

ZeniΘ: Δωρεάν μηνιαίο πάγιο στο ρεύμα και 5% επιπλέον έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου για τον Απρίλιο. Ταυτόχρονα προχώρησε σε δωρεά για την κάλυψη των δαπανών του ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες τους για ένα ολόκληρο μήνα (μάσκες τριών τύπων και αντισηπτικά χειρός).

VOLTON: Έκπτωση 5% σε όλους τους οικιακούς κι επαγγελματικούς πελάτες για διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα και 5 ευρώ επιπλέον έκπτωση σε όσους πελάτες, παλιούς και νέους, αποφασίσουν να λαμβάνουν τον λογαριασμό τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά (e-bill). Επίσης για τις ευάλωτες/ευπαθείς ομάδες η εταιρεία εφαρμόζει αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης για τρεις μήνες και παρέχει δυνατότητα ευέλικτων διακανονισμών έως και 8 μήνες.

Nova Energy: Έκπτωση 5% στις χρεώσεις ενέργειας και στα πάγια για το χρονικό διάστημα από 1/4/2020 έως και 30/4/2020 η οποία θα αποδοθεί στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό σε όλους τους οικιακούς πελάτες υπηρεσιών Nova Energy. Επιπλέον, οι οικιακοί πελάτες υπηρεσιών ενέργειας που ανήκουν σε ευάλωτες/ευπαθείς ομάδες επωφελούνται με τη δυνατότητα ευέλικτου διακανονισμού (έως και 8 μήνες) και την αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης που θα ισχύουν για τις υπηρεσίες Nova Energy έως και 30 Ιουνίου.

Νεότερη Παλαιότερη