Θάνος Ασκητής: Ποιες στάσεις μεταδίδουν τον κορωναϊό

Θάνος Ασκητής: Ποιες στάσεις μεταδίδουν τον κορωναϊό
Ο Δρ. Θάνος Ασκητής μιλάει στο protothema.gr για τη σeξουαλική επαφή και συμπεριφορά στην εποχή του κορωνοϊού, επισημαίνοντας πως ο Covid-19 σκοτώνει το σeξ όσων έχουν εξωσυζυγικές ή ευκαιριακές σeξουαλικές επαφές.

«Είναι προτιμότερο να επιδιώξουν μια διαδικτυακή σeξουαλική επαφή από το να συναντηθούν», συστήνει.

Επισημαίνει ωστόσο, ότι το σeξ με τον σταθερό και υγιή σeξουαλικό σύντροφο είναι ασφαλές και πως ο Covid-19, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, δεν θεωρείται σeξουαλικό μεταδιδόμενο νόσημα. «Δεν έχουν βρεθεί στελέχη του ιού στο σπέρμα και στα κολπικά υγρά των ασθενών», εξηγεί.

Ο κ. Ασκητής αναφέρει ότι το πρωκτικό σeξ, ακόμη και με προφύλαξη είναι επικίνδυνο, διότι στελέχη του ιού εμπεριέχονται στα κόπρανα, των όσων έχουν μολυνθεί ενώ το προφυλακτικό, δεν εξασφαλίζει την μη μετάδοση του ιού.

Επιπλέον, επειδή ο κορωνοϊός μεταδίδεται από στοματική επαφή, με το σάλιο και το βλεννογόνο, καλό είναι να αποφεύγεται η πρωκτική συνουσία και στοματική επαφή με άτομα που δεν γνωρίζουμε. Καταλήγοντας, συστήνει την καλή καθαριότητα στα σκεύη ηδονής. «Να σαπουνίζετε καλά και με ζεστό νερό τα sεx toys», τονίζει.
Νεότερη Παλαιότερη