Chaos: Το υπεραυτοκίνητο πού κατασκευάστηκε στην Ελλάδα, από ελληνική εταιρεία

Εδώ και μερικές εβδομάδες, το όνομα του Σπύρου Πανόπουλου ακούγεται πολύ συχνά στον εγχώριο αυτοκινητιστικό τύπο. 
Ο λόγος είναι το υπεραυτοκίνητο Chaos που εξελίσσει με την ομάδα του στις εγκαταστάσεις της Spyros Panopoulos Automotive στην Ελλάδα. Στόχος της εταιρείας είναι η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου να γίνει στην επόμενη Έκθεση Γενεύης τον Μάρτιο του 2021. Εκεί θα δούμε, σύμφωνα με την εταιρεία, όχι μία αλλά δύο εκδόσεις του υπεραυτοκινήτου, το οποίο στη συνέχεια θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό.

Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοινώνει η εταιρεία, το Chaos θα έχει αναλογία κοντά στα 0,5 kg/hp με το βάρος του να έχει κρατηθεί πολύ χαμηλά χάρη στο πλαίσιο από υλικό zylon, την εκτενέστατη χρήση μαγνησίου και τιτανίου στα μηχανικά μέρη (κατασκευασμένα σε 3D printer) και το αμάξωμα από ανθρακονήματα και κέβλαρ.

Ο κεντρικά τοποθετημένος twin-turbo V10 4,0 λίτρων θα αποδίδει έως και 3.000 PS στην ισχυρότερή του έκδοση (όταν εφοδιάζεται με καύσιμο E85), με τον κόφτη να βρίσκεται στις 12.000 rpm. 
Το μοτέρ θα έχει αλουμινένιο μπλοκ ενώ οι βαλβίδες, οι εκκεντροφόροι, ο στρόφαλος και οι κυλινδροκεφαλές θα είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο. Η δύναμη θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων και κεντρικού διαφορικού Torsen. Έτσι, η επιτάχυνση 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε κάτω από 2", ενώ το αυτοκίνητο θα προσφέρει επιτάχυνση και επιβράδυνση της τάξεως των 3G.

Η ανάρτηση θα είναι ανεξάρτητη σε κάθε τροχό με διπλά ψαλίδια, ενώ πίσω από τις ζάντες από τιτάνιο διαμέτρου 21" εμπρός και 22" πίσω, θα υπάρχουν κεραμικά φρένα (δίσκοι 428 mm εμπρός και 416 mm πίσω).





Η σχεδίαση του Chaos δεν έχει αποκαλυφθεί πλήρως, καθώς το πρωτότυπο βρίσκεται κάτω από ένα λεπτό κομμάτι υφάσματος, το οποίο προδίδει την αεροδυναμική σιλουέτα του και τα LED γραφικά των φωτιστικών σωμάτων. Η εταιρεία, δημοσίευσε πρόσφατα εικόνες "teaser" που μας παρουσιάζουν τις ψηλά τοποθετημένες τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και το σχεδιασμό της ουράς.
Νεότερη Παλαιότερη