Έλενα Ακρίτα : Η αναπαραγωγή fake news, έφερε προειδοποίηση από το Facebook

Η Ελενα Ακρίτα που είναι ιδιαιτέρως ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έπεσε μέσα στο Σαββατοκύριακο θύμα των fake news και με αφορμή ένα «τιτίβισμα» της Ευγενίας Μανωλίδου, το οποίο ως απεδείχθη δεν αναρτήθηκε ποτέ, επιτέθηκε μέσω διαδικτύου στην σύζυγο του υπουργού Αναπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη.

Αφού έγινε... σούσουρο στα social media και πήρε έκταση το θέμα, η κ. Ακρίτα ζήτησε συγγνώμη με νέα ανάρτησή της, με αρκετά «αλλά» στην ανάρτησή της σε σχέση με το παρελθόν της Ευγενίας Μανωλίδου.



Η fake ανάρτηση που δημιούργησε την παρεξήγηση
Η αρχή έγινε με ένα fake tweet της Ευγενίας Μανωλίδου, που φέρεται να έγραψε, ότι η οικογένειά της πέρασε 7 ημέρες με 38 ευρώ. Η Ελενα Ακρίτα έσπευσε να σχολιάσει την ανάρτηση, γράφοντας πως «αν ήταν μία άσχετη θα το θεωρούσαμε αστείο. Είναι όμως η γυναίκα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (...) Ντροπή. Μόνον».

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού, που έγραψε ότι πρόκειται για fake news, ζητώντας από τη δημοσιογράφο να «αφήσει τις οικογένειες έξω από τη χυδαιότητα» αυτή. Στη συνέχεια η δημοσιογράφος ενημέρωσε πάλι με ανάρτησή της στο Facebook ότι έσβησε την ανάρτηση για την Μανωλίδου για ήταν τρολιά.


Νεότερη Παλαιότερη