Έλληνας μόδιστρος πουλάει 25 ευρώ τη μάσκα

Μια υπογραφή είναι ικανή να εκτοξεύσει την τιμή μιας… ταπεινής υφασμάτινης μάσκας από το ένα ευρώ, που συνήθως πωλείται, στα 25 ευρώ!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως ο γνωστός σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας, θεωρεί ότι οι μάσκες που παράγει το ατελιέ του και φέρουν την υπογραφή του έχουν τέτοια… προστιθέμενη αξία, που του δίνει την άνεση να κάνει χρυσή κονόμα, πουλώντας τες σε εξωφρενική τιμή!

Ο γνωστός Ελληνας σχεδιαστής στράφηκε στο διαδικτυακό εμπόριο και λάνσαρε μάσκες από fabric scraps -δηλαδή… περισσεύματα υφασμάτων ή κοινώς ρετάλια!- και εμπνευσμένες από το στιλ των 70s, με τιμή εκκίνησης τα 25 ευρώ! Μάλιστα, έγραψε για τις «χρυσές» μάσκες του στο Instagram: «Λοιπόν, εάν είναι να φορέσετε μάσκα, ας είναι ”Ζούλιας”! Ποιος είπε ότι πρέπει να μοιάζουμε σαν γιατροί ή ασθενείς σε νοσοκομείο; Επιτρέπεται να κάνουμε κάτι πιο ευχάριστο, σωστά; Κάντε την παραγγελία σας για μια μάσκα στα 25 ευρώ, 3 μάσκες στα 50 ευρώ και 7 στα 100 ευρώ».

«Να ντρέπεστε»
Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε χοντρό κράξιμο από πολίτες στον σχεδιαστή, που αποφάσισε να μετατρέψει σε γερή μπίζνα την ανάγκη του κόσμου για προστασία από τον θανατηφόρο ιό: «Ειλικρινά με τις συγκεκριμένες τιμές για μάσκες θα έπρεπε να ντρέπεστε», «Σοβαρά μιλάτε τώρα; Μιλάμε είναι για γέλια» είναι ορισμένα από τα οργισμένα ποσταρίσματα πολιτών στο instagram του Ζούλια!
Η απάντηση του Βασίλη Ζούλια
Απάντηση στο δημοσίευμα έδωσε ο Βασίλης Ζούλιας μιλώντας στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά. «Αυτό το πρωτοσέλιδο, σε μία τέτοια εποχή, θα έπρεπε να ξεκινάει εντελώς διαφορετικά και να λέει “μπράβο στον Βασίλη Ζούλια που έκανε μάσκες που οι 7 κάνουν 100 ευρώ, που οι τρεις κάνουν 50 με δώρο μια ειδική θήκη ειδικά φτιαγμένη, που φέρουν την υπογραφή του, που ανήκουν σε μια ελληνική επιχείρηση που έχει 12 υπαλλήλους στο ΙΚΑ και άλλους 12 εξωτερικούς υπαλλήλους. Μπράβο που έκανε αυτή την κίνηση και να πάρουμε όλοι ελληνικές μάσκες», είπε ο σχεδιαστής.




Νεότερη Παλαιότερη