"Γιατί χωρίσαμε με την Καρέζη μετά από 4 χρόνια γάμου"

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου αποκαλύπτει πρώτη φορά γιατί χώρισε με την Τζένη Καρέζη μόλις στα 4 χρόνια γάμου.
Ο πρώτος σύζυγος της μεγάλης πρωταγωνίστριας του ελληνικού κινηματογράφου Τζένης Καρέζη, ο Ζάχος Χατζηφωτίου παραχώρησε μια συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον γάμο του αλλά και στον χωρισμό του από την Ελληνίδα σταρ.




«Με την Τζένη Καρέζη νομίζω ήμασταν μαζί τέσσερα χρόνια. Άλλη η Τζένη στο θέατρο και τον κινηματογράφο και άλλη στο σπίτι. Υποδειγματική σύζυγος, μαγείρευε. Με την Τζένη χωρίσαμε επειδή σχεδόν δεν βλεπόμασταν. Άλλο το δικό της ωράριο, αλλιώτικο το δικό μου.

Όταν εγώ ερχόμουν στο σπίτι να κοιμηθώ, εκείνη σηκωνόταν να πάει σε πρωινό κινηματογραφικό γύρισμα. Μέναμε στο ίδιο σπίτι, αλλά δεν βρισκόμασταν. Μόνο στον διάδρομο βρισκόμασταν», είπε ο Ζάχος Χατζηφωτίου.

Ένας μεγάλος έρωτας ήταν αυτός της μεγάλης μας ηθοποιού Τζένης Καρέζη και του Ζάχου Χατζηφωτίου. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1961 και ξαναβρέθηκαν το 1962 όπου μετά από μόλις 4 μήνες σχέσης αποφάσισαν να παντρευτούν. Βέβαια ο γάμος τους κράτησε μόνο 4 χρόνια!

Στις 7 Μαΐου του 1962 έγινε ο γάμος στο εκκλησάκι της Αγίας Φιλοθέης και μετά η δεξίωση στο ξενοδοχείο Auberge στην Βαρυμπομπη με καλεσμένη όλη την κοσμική και καλλιτεχνική Αθήνα.

Η κοινή ζωή της Τζένης Καρέζη με τον κοσμοπολίτη και Bon viveur σύζυγό της ήταν γεμάτη από κοσμικές συγκεντρώσεις και ταξίδια, όμως τα διαφορετικά τους ωράρια με πολύωρα γυρίσματα και θέατρο για την Τζένη Καρέζη και η ενασχόληση του συζύγου με τα καράβια και την ναυτιλία, τους απομακρύνουν και έτσι αποφάσισαν να χωρίσουν.

Όπως ο ίδιος έχει αναφέρει στο βιβλίο του, ενα βράδυ Τσικνοπέμπτης βγαίνει με φίλους του να διασκεδάσει στο κοσμικό κεντρο «Αθηναία» και εμφανίζεται μπροστά του μια γυναίκα ντυμένη «Ντόμινο» με μάσκα την οποία και φλερτάρει έντονα. Μετά από λίγο εκεινη βγάζοντας την μάσκα ανακαλύπτει ότι είναι η Τζένη Καρέζη η οποία του αναφέρει «Ήθελα να δω μέχρι που θα φτάσεις»..Στην πορεία των χρόνων παρέμειναν δυο καλοί φίλοι.

Νεότερη Παλαιότερη